Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie posiadam classa celtis 456 mam pewien problem z tym ciagnikiem gdy ciagnik sie dobrze rozgrzeje przestaje jechac poprostu nie chce jechać ciagnik nawet jak sie go zapali ponownie ciagnik nie jedzie i na desce rozdzielczej zapala sie kontrolka taki (piorun) jakby jakies niebezpieczenstwo.Prosze moze ktos mial z takm czyms do czynienia.Jak ciągnik jest rozgrzany do skrzyni biegów nie mozna sie dotknąc,tak jest rozgrzana.Moze to wina oleju w skrzyni,ze nie ma odpowiednich parametrów... no niewiem juz sam co to moze byc ruszanie dzwignia od zmiany biegów nic  nie daje rewersem nic nie daje juz sam niewiem co sie dzieje.A moze to te sprzegło cos nie rozłacza które jest w dzwigni zmiany biegów lub cos w tym stylu no niewiem juz sam pomózcie pozdrawiam

Opublikowano

Miałem taki problem rok temu, popsuty byl czujnik sprzegla, sa dwa czujnik odpowiedzialne za dzialanie sprzegla. warto samemu sprawdzic ten czujnik jest po lewej stronie nad pedalem sprzegla, wystarczy odkrecic pokrywe i wszystko na widac. koszt narawy przez serwis ok ok 550

Opublikowano

Troche odswieze

Walczyłem z tym przez rok. Tak jak koledzy pisza winny jest ten czujnik od polozenia pedału sprzęgła.

Tylko zastanawia mnie troche ta gorąca skrzynia, u mnie czesto dostawał ostro po zaworach i nigdy az tak nie było

Opublikowano

Witam Wszystkich. Jestem również posiadaczem class'a celtisa 446 rx. I posiadam taki problem. Otóż po uruchomieniu silnika (oczywiście wszystko chodzi normalnie jeździ) zapalają się zaznaczone na zdj kontrolku (przepraszam za pożyczenie z forum, bo nie posiadam obecnie własnego i nie zrobiłem) i piszczy w trakcie pracy. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. 

post-79074-0-14766500-1457552397_thumb.jpg

Opublikowano

miałem podobny problem w deutz fahr agrotron i był to czujnik ( 0-1 ) dolnego położenia pedału sprzęgła , nie trzeba było dotykać wystarczy że się nagrzewał od przepływającego prądu i tracił styk, efektem były błędy i mision filed w polu. temp, skrzyni podczas pracy to jakieś 70 stopni i to norma,któryś john deer ma w silniku wymiennik ciepła oleju hyd i skrzynia potrafi grzać na 92stopnie więc nic strasznego, chyba że grzeje Ci się od obudowy hamulców. kontrolki to brak ciśnienia sterownia skrzynią (standardowo 20- 28 bar przy 60stopniach C niezależnie od obrotów silnika ) sprężynka to przekaźnik świec żarowych a raczej ich błąd lub błąd sterowania świecami, a piorunek w claasach oznacza błąd elektroniki, na początek preparat do czyszczenia połączeń elektrycznych i przeczyścić im każdy styk w kostkach, przy okazji sprawdzisz stan instalacji elektrycznej zwracając uwagę na możliwość przetarcia przewodów lub pęknięcia żył w środku, i jak masz półbiegi lub sprzęgło w dźwigni zmiany biegów to dokładnie sprawdź czy nie poprzecierało kabli, w Case 98 olej ze skrzyni popuścił mi izolacje na przewodach i potrafił płatać figle, jak zmiana polówek lub samowysprzęglenia 

Opublikowano

witam, pisze w sprawie ciagnika renault ceres. Podczas jazdy do przodu ( zolw, zajac) slysze tak jakby pykanie pod kabina, na wstecznym nie slychac juz tego. Spotkaliscie sie z takim przypadkiem??

Opublikowano

Orientuje się ktoś co możne być przyczyną zapalania się kontrolki spadku ciśnienia w skrzyni podczas przełączania półbiegu na zająca pompa na 100% sprawna  w claas celtis 446 

Opublikowano

karolas123 potrzebuje jakiejś wskazówki odnośnie Celtisa 426, pierdzieli mi coś z elektroniką i to coraz bardziej.
Największy problem to, że nie chce odpalać. Jak wskazówka od wskaźnika temperatury po przekręceniu kluczyka nie drgnie, nie słychać też buczenia przekaźnika w liczniku to ciągnik kręci w nieskończoność, ale nie odpala. Poczekam zazwyczaj kilka minut, coś go walnę i mu przechodzi, ale sytuacja powtarza się coraz częściej, praktycznie codziennie. Rozebrałem licznik, z tyłu miał napis Claas Celtis 446, a ja mam Renault Celtis 426, także jakiś kombinowany. Czy takie objawy może dawać czujnik położenia pedału sprzęgła?
Poza tym często mruga kontrolka świec żarowych w trakcie pracy, a ostatnio przestał działać obrotomierz, działa prawidłowo na niskich obrotach, a na wyższych przestaje się podnosić.
Z góry dzięki za jakieś wskazówki.