Marekkkk2

John Deere 6920 problem z paliwem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
john
Marekkkk2    3

Witam, zapala mi się kontrolka od świec żarowych  przy John Deere 6920 na zwykłej pompie nie na CR, miałem zapchnięty filtr w baku wyczyściłem to, wymieniłem filtry i nic, a kontrolka zapala się po około 2 minutach po odpaleniu, na wolnych obrotach gaśnie :)

Edytowano przez Marekkkk2

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Też tak miałem w 6620 :) mechanik mówił że to może pierniczyć się już elektronika tj. wiązka przewodów która jest zwinięta w takim jakby miechu i idzie ona przy silniku więc dostaje wibracji co sprawia że się przecierają te kabelki. Ja ostatnio gdy tankowałem paliwo to przed nalaniem go nalałem 200gram uszlachetniacza firmy fusch i powiem szczerze że nic się nie dzieje od tamtej pory.. może to inna przyczyna ale ten uszlachetniacz na pewno nie jest złą sprawą :)  


i jeśli ciągnik po prostu gaśnie ale ma moc to raczej nie jest to wina filtrów paliwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marekkkk2    3

No szukam gdzie sie tylko da, ale juz po prostu jestem blady, jesli byl by przetarty kabel to błąd by sie wyświetlał caly czas, a jak jadę normalnie to sie nie zapala, dopiero gdy zaczynam jechac na obrotach rzędu 2 tysięcy, :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

radek091094    0

Witam. Panowie mam problem z jd 6910. zapala się kontrolka świecy i silnik przechodzi w tryb awaryjny. Mam zwykłą pompę sterowaną elektrycznie. pompa była ostatnio robiona a dokładnie była uszkodzona taśma oraz zawór ciśnienia dawki paliwa. po założeniu pompy było dobrze dopóki prasowalem słomę a gdy zacząłem talerzowac to teraz cały czas się świci ta cholerna kontrolka. oczywiście po zgaszeniu ciągnika jest dobrze przez minutę chyba że cały czas chodzi na wolnych obrotach to się nie zapala. już wszystko zrobiłem co tylko się dało. zbiornik wyczyszczony, filtry nowe, płyn chłodniczy uzupełniony, pompka elektryczna daje prawie 3 bary. gdzie mam szukać przyczyny bo nigdzie nic nie znalazłem. chyba że mam czujnik temperatury zasysanego powietrza??
a może coś z zapłonem jest nie tak, chociaż już był przestawiany z 20 razy
czekam na jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam

Edytowano przez radek091094

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Damianwr1    2

Marekkkk2 rozwiązałeś problem z tymi kontrolkami bo mam to samo w 6820s i nie wiem czego to jest wina  z góry dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Podobna zawartość

    • Przez CaseBizon
      Witam, zacięło mi się ogrzewanie na maksymalnej pozycji i teraz nie mogę tego zmniejszyć. Miał ktoś podobną sytuację? Nie wiem jak się za to zabrać psikalem w to wd40 po zdjęciu tego małego panelu Ale Nie mam jak tam reki wsadzić czy pozostaję mi tylko zdjąć pokrywę dachu ? Nie miał ktoś podobnej sytuacji?
    • Przez Czekus666
      Witam! Mam JD 6920 szykuje mi się remont skrzyni biegów Power Quad. Niskie ciśnienie systemowe (prawdopodobnie pompa skrzyni) Znacie dobre warsztaty które zajmą się taka naprawa, a przy tym nie skasują majątku. Chociaż wiadomo ze liczy się czas. Dodam, ze jestem z Wielkopolski Pozdr
    • Przez DemsKiLS
      Witam czy mógł by mi ktoś opisać te kontrolki i klawisze co do czego sluży z góry dzięki 

    • Przez Kobra66
      Koledzy mam problem w 6420 z podnośnikiem, na suwaku chodzi ładnie góra dól a przyciskami nie, jak trzymam to podnosi i tak samo opada podnośnik a powinno być tak ze tylko się wciska a on opada lub podnosi do poziomu jak ustawiony jest podnośnik. Jaka może być przyczyna
    • Przez michalnh
      Witam,
      Wiem, że temat był już poruszany ale nie znalazłem odpowiedniej sytuacji do mojego przypadku, mianowicie JD przed remontem skrzyni po rozgrzaniu rozłanczał jazde w przód paliła się kontrolka czerwona od ciśnienia oleju w skrzyni i czerwony wykrzyknik, rewers wskakiwał na N ponowne załanczanie raz przynosiło skutek raz nie, ciągnik raz jezdził na wysokich obrtotach raz nie. Do tyłu ciągnik jeździ normalnie na kazdym biegu, ale do przodu nie chce. Po remocie skrzyni dodam kompletnym remoncie sytuacja jest taka sama, równiez po rozgrzaniu dzieje się tak samo. Czy ktoś miał taki przypadek i może podpowiedziec co to ? Skrzynia, ciśnienia, oleje, filtry, kosze rewersu, tarczki są ok. Z góry dzięki na każdą odpowiedź.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.