KatarzynaTyszecka

Coś dziwnego

Polecane posty

Witam. Kupiłam kurę rzekomo chowaną przez Panią przy domu ( dla małego synka, miało być zdrowo). Niestety po rozebraniu i rozkrojeniu , na piersi przy mostku odkryłam jakąś dziwną tkanke. Po obu stronach, jest to jakby żółtawo zielone łykowate mięso, wygląda jakby było już poddane obróbce termicznej. Z jednej strony "wydłubałam", było ukrwione, skrzepy. Co to jest? Jakaś choroba? Można jeść?

post-157073-0-35588100-1438716016_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
withanight    1106

Odpuscilbym sobie. Jedna z moich kur tez ma dziwna narosl na piersi, ale je, pije i biega wiec się nie przejmuje.


Take me Away !...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tylko to nie jest narośl. Tego nie było widać na zewnatrz. Dopiero po "rozebraniu" kury, jakby w środku piersi. Nie wiem czy to może jest jakaś choroba, nowotwór czy efekt uboczny użycia leków, hormonów sterydów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

jonkszi    66

Tą kurę to wywal bo samo mięso powinno być rózowiótkie  a to jest bardzo dziwne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomp93    0

Jakieś pół roku temu też coś takiego zauważyłem na kupionej piersi kurczaka, do tego pewnie z tego powodu ta pierś kurczaka miała nieprzyjemny zapach. Oczywiście wylądowała do kosza, bo jakbym zachował paragon to poszedłbym do sklepu i oddał im

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez casanovva
      Witam, wiem że podobne tematy były już wałkowane ale nigdzie nie jest podane konkretnie. Otóż planuję zakup 60 kur niosek, chciałbym karmić je naturalnymi składnikami. Prosiłbym aby ktoś z Was podał mi na swoim przykładzie proporcję oraz składniki. Planowałem aby głównie były to: pszenica, kukurydza śrutowana, soja śrutowana.

      Mam także pytanie odnośnie śruty sojowej, czy ta ze zdjęcia jest odpowiednia?
    • Przez mumio
      Czy obowiązkowa jest rejestracja kilku sztuk niosek hodowanych dla własnych potrzeb? Pytanie powiązane z tematem
      http://www.agrofoto....owaniem-w-krus/
      KRUS mówi, że hodowla musi być zarejestrowana i nie wypłaci odszkowania
       
      szukam przepisów, ustaw, artykułów i nic nie mogę znaleźć jedynie tutaj
      http://www.abc.com.p...u-2003-167-1629
      par.42,43 i 44 ale nic o obowiązku rejestracji hodowli
       
      http://www.lex.pl/du-akt/-/akt/dz-u-2007-5-38?refererPlid=68376126
       
      jeżeli macie podstawy prawne to byłbym wdzięczny za pomoc
    • Przez Karolinaaa
      Witam. Mam 20 kurek rasy leghorn, niosą się od września. Od dwóch dni zaczynają mi padać. Czy to możliwe że od tego, że nie mogą znieść jajka? Dodam że na 20 kurek mam przeważnie 18-20 jaj. Jaja w ostatnim czasie były zakrwawione. Pierwsza kura która padla miała duże rozwarcie i czubek jajka wystawiał, następnego dnia padły trzy i obok każdej leżało jajko. Wszystkie miały rozwarcie po zniesieniu. Czy ktoś z bardziej doświadczonych hodowców miał coś takiego? Żywią się paszą dla niosek, pszenicą, kukurydza, trawą i obierkami z warzyw i owoców z domu . Proszę o pomoc.
    • Przez oadrian
      Cześć
      Mam 10 kur i koguta. Nie jestem specjalistą od chowu drobiu dlatego chciałbym Was prosić o porady jaki ikubator kupić, na co zwrócić uwagę, co poza inkubatorem bedzie mi potrzebne. 
      Zajmuję się tym hobbistycznie i chciałem powiększyć swoje stado. Nie zamierzam zajmować sie tym na skalę masową a jedynie dla własnej przyjemności.
      Na allegro są różne modele (już od 7jaj), może ktoś z Was ma któryś z nich i może podzielić sie doświadczeniami.
      Z gory dziękuję za wszelkie wskazówki i pomoc.
      Pozdrawiam
    • Przez ZwolakPL
      Witam!
      Mam zamiar kupić inkubator półautomatyczny na 56 jaj głównie z myślą o kurach. Sprzęt będzie głównie dla własnego użytku, ale planuję także zbierać zamówienia ze swoich okolic na młode pisklaki. Nie posiadam gospodarstwa rolnego, a kury są jako w gospodarstwie domowym. Czy jest to opłacalne? Lepiej swoje jajka kupić z targu czy brać je od klienta? Odnośnie samego inkubowania macie jakies wskazówki? 
      Pozdrawiam
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.