John Deere 550- Zapycha się podbieracz
-
Podobna zawartość
-
Przez ako47
tak jak w temacie prasa zapycha się
prasa ładnie prasowała wszystko działało zrobiło się z 20 belek a tu za jakimś razem włączyło się wiązanie ale jakoś trwało to za długo a tu urwało sznurek i pozostało w pozycji w której ramie jest najbardziej otwarte i ramie się nie cofnęło otworzyło się komorę z belkom i zamknęło wyrzuciło belkę ale ramie nie wróciło więc cofnęliśmy je ręcznie spuszczając olej następnie robimy następną belkę a tu po przejechaniu z 50 m (belka w komorze malutka ale ładnie ubita )prasa nie przyjmuje więcej słomy zapychając się na podbieraku a jak wyciągniemy zapchaną słomę i chcemy jechać dalej to z prasy wylatuje słoma dodam że problem powtarza się (próbowaliśmy z 8 razy i nic gdy beka osiągnie pewny rozmiar gdzieś ze 0,2 m prasa nie przyjmuje więcej słomy i w dodatku wyrzuca słomę z beki na podbierak dodam że nie ma problemu z zaczęciem belki
proszę o szybką odpowiedz bo słoma do prasowania
-
Przez pawel6200
Czy wykonywał ktoś własnoręcznie odrzutnik do bel w prasie JD 550 i czy mógłby się podzielić wymiarami oraz zdjęciami??
Interesuje mnie rurowy lub taki jak w załączniku
pozdrawiam
-
Przez Tomasz531
Witam. Kilka dni temu zakupiłem prasę John Deere 550 i mam małe wątpliwości co do działania owijania sznurka. U mnie ramię od podawania sznurka jest po lewej stronie patrząc od strony podbieraka. Świeci się kontrolka środkowa żółta. Kiedy podniosłem klapę do góry i przytrzymałem owijania ręczne to ramię zaczęło przesuwać się w prawo jednak po puszczniu owijania ramię wróciło spowrotem na lewą stronę. Czy tak to powinno działać? Jeśli nie to co zrobić by ramię było w odpowiednim miejscu. Proszę o pomoc
-
Przez Damianooo134
Witam. Od miesiąca jestem posiadaczem JD 550 i mam takie pytanie - każdy sterownik miał ten brzęczyk przy rozpoczęciu owijania sznurkiem? u mnie kontrolki działaja ale sygnału dźwiękowego brak. Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Unia polonez 3/550 problem znaczniki
John deere 6230 Premium / 7300 / 6120m