-
Podobna zawartość
-
Przez student2
Witam,czy mógłby ktoś napisać jak zlikwidować łąkę ,tzn wiem że najpierw kultywatorowanie potem chciałbym obornik rozrzucić tylko nie wiem czy od razu czy w jakimś odstępie dniowym,następnie przyorać obornik-też nie wiem czy w jakimś odstępie.Kolejnie rozsiew wapna i nawozów- m\nie wiem czy razem czy w odstępie no i wałowanie- kiedy? Bardzo proszę o szybką odpowiedz, z góry uprzejmie dziękuję.Pozdrawiam
-
Przez Supplisek
Witam
Obecnie posiadam grunty o klasach ziemi jak w temacie, na dzień dzisiejszy jest tam łąka lecz chciałbym się zająć uprawą trawy na nasiona, przeważają torfowiska, częściowo piaski na wzniesieniach lekkich i miejscami bardziej zwięzła ziemia IV klasy. Czy ktoś może mi powiedzieć czy jest szansa powodzenia takiej uprawy? Dodam tylko że ziemia nie jest bardzo mokra, jedynie w miejscach - dołach przy lesie ale tragedii nie ma
-
Przez slawo12
Witam,może jest ktoś zainteresowany sianem,kiszonką,mam 15 ha.oddam za darmo musi sobie sam skosić i zebrać,trawa doskonałej jakości,teren bardzo ekologiczny ,Podkarpacie,okolice Błażowej Rzeszowskie 501082788
Przeniesione
-
Przez Gość
Czy u was też szaleje ten chwast? Nie jest on problemem w głównych plonach(przynajmniej w zbożach). ale opanował łąki, i panoszy się we wszystkich poplonach. Nie mówiąc już o pryzmach, miedzach i rowach. Gdzie się nie spojrzysz to będzie to gdzieś rosło. Ciekawi mnie dlaczego to się tak szybko rozsiewa, szczególnie, że wcześniej tego w takich ilościach nie było. Przynajmniej nie u nas w okolicy. Tak wygląda łąka. Zaś poniżej poplon na kiszonkę z owsa i peluszki.
-
Przez mlodyrolnik23
Witam mam problem z lasem otóż dostałem po treściach 4 ha ziemi na których jest 1,3 ha lasu który to las sądziła gmina otóż jest tam klasa 4 i 5 chciałbym zlikwidować ten las i zrobić z niego grunt orny czy da się to zrobić, grunty te zostały zalesione 16 lat temu z góry dzięki za odpowiedzi pozdro
-

Rekomendowane odpowiedzi
Sprzedam beczkę asenizacyjną Veenhuis Ecoline 18450l
Pług do śniegu