Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydajnosćia a tak naprawde to chyba tylko długoscią wytrząszaczy im dłuższe tym wiecej kombajn jest przerobić na godzinę. Z tych Najwydajniejszy jest Senator Pożniej dano mu nazwę Mercator 70 lub 75. Mercator jest następny i to jest średniej wydajności kombajn następca to mercator 60. A protektor To najmniejszy z rodziny i ma oznaczenie mercator 50.

Opublikowano

Aha to tego nie wiedziałem właśnie, chcę sprzedać swojego bo mam małego corsara aleprzybyło trochę pola i chciałbym właśnie zmienić na coś większego, mój mechanik mówi że lepiej do 20 tyś kupić bizona ale jakoś przyzwyczaiłem się do  claasa i fajnie mi się nim pracuje tylko ma mały przerób na godzine i średnio radzi sobie z gryką i gorczycą które sieje znaczy gorczyce mam zamiar właśnie, bo sieję rosliny pod pszczoły :)

Opublikowano

Twój mechanik jest cwany bo mówi bizona kup i bedzie psuł się co troche a on będzie kasę łoił za niby naprawę. Jabym starał sie rozejrzeć sie za dominatorem 80 85.

Opublikowano

Tak facelia lepsza ale u mnie w sumie piach i nie chce za bardzo rosnąć ;p po za tym nawet nwm czy kombajnem takim zwykłym to pójdzie :), Dominator też dobry ale nwmczy do 20 000 coś by się znalazło sensownego

Opublikowano (edytowane)

Daj spokój. U mnie są praktycznie tylko 6 klasy i znam człowieka który to wsiał. Fakt, urosło zachwaszczone, ale nic z tym nie robił oprócz wsiania. Kosiłem mu to merkatorem i dawał radę. Plonu kosmicznego z tego nie ma, ale do siewu wystarczy, a i sporo zostanie. Tyle że kilo chyba 20zł stoi. Za to chyba 25kg na hektar się sieje.

W każdym razie koleś ubył uradowany. Mówi że nigdy nie miał tyle miodu. Mówi że z ula to 30kg na sezon, a ile w tym prawdy to Ci nie powiem bo się nie znam

Edytowane przez wojtoon

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez jaffa
      Po prawej stronie kombajnu obok przenośników kłosowego i ziarnowego jest ostojnik  a w nim wkład filtrowy metalowy z drobnej siateczki. Przedmuchałem to i go włożyłem z powrotem ale się zastanawiam czy nie wymienić na nowy? Dmuchacie go czy wymieniacie na nowy? Tak to nic mu nie dolegało ale już 16 lat ma.
      Tak wygląda (zdjęcie z netu nówki):

• Przez franekblady
      Dzień Dobry.
      Kupiliśmy Consula i podczas jazdy do domu 40 km na kołach zaczął ciec wariator jazdy do tego stopnia, że nie dało się już jechać. Wyciek wyglądał jakby leciało z samego środka z uszczelniacza 4x10x4  numer 48 w katalogu na iglicy zaworu nr 64 w katalogu. Wymieniłem to kolanko nr 65 z iglicą na nowe wraz z uszczelniaczem nr 48, jednak wyciek pojawia się nadal. Czy siłownik jest w środku w tym drążonym wałku do którego wchodzi iglica z kolankiem? Jak to dalej rozebrać? Czy muszę zdejmować koło wewnętrzne do tej operacji i jak je zdjąć? Proszę o jakąkolwiek pomoc bo w okolicy nie ma fachowca i kogo bym nie pytał nikt nie wie, nie robił tego. Ja sam robię to wszystko na czuja i nie wiem nawet gdzie dokładnie jest siłownik. Żniwa tuż tuż.

• Przez Nowy81
      Ma ktoś te złomy jeszcze:) .Panowie jaki tu powinien być łańcuch. mam katalog od korb...(w sieci też takie są) i jakby brakowało początku tablicy  31. Poproszę o numer itp.
      Ten wydaje mi się za duży. Nie widzę na nim numerów...
      Ten napinacz z drzewa mocno zużyty, może zastosował ktoś jakieś koło zębate?

• Przez mf390
      Witam, przymierzam się do zakupu i montażu klimatyzacji do Dominatora. Czy montował ktoś i mógłby coś doradzić?
    • Przez MKHarikeen
      Kupiłem Mercatora i mam pytanie jak przesunąć na bok kosz sitowy. Widzę że kosz sitowy z jednej strony ociera o bok kombajnu a z drugiej strony jest trochę miejsca. Widać że tarło już od jakiegoś czasu i tylko w jednym miejscu więc nie wiem czy się tym przejmować.

• Dodaj nową pozycję...
v