Polecane posty

Bartek2997    0

 

Witam

Kupiłem 3 mies. temu MF 3060 i jest w nim wszystko sprawne oprócz EHR.Właściciel mówił że poprzedni właściciel spawał na nim tłumik i prawdopodobnie spalił ten komputerek ehr czy cuś.Podnoszenie mam zrobione na 2 przyciski zdjęte z błotnika.

I teraz pytanie: Czy możliwe jest aby przez spawanie czegoś na ciągniku da się spalić EHR?

Czy wystarczy kupić tylko nowy ehr czy coś mogło jeszcze uledz awarii?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jonek98    1414

Jest to możliwe bo u jednego gościa w okolicy jak coś spawali w casie mx 110 to spalili jakiś elektrozawór jego koszt wyniósł go coś koło 2 tys a jak cały komputer by Wie spalił to jakiś spec chciał 15 k

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bartek2997    0

Nie mam właśnie u kogo tego sprawdzić żeby podpiąć ehr z innego ciągnika bo jeśli bym to zrobił to miałbym pewność że to na pewno on sie popsuł.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Kolejny po spawaniu.... Mogę Ci to naprawić, lub sprawdzić czy jest uszkodzony, miałem już kilka takich przypadków, odezwij się na pw.

Nie działający podnośnik może być taż przez uszkodzony czujnik pozycji który też trochę kosztuje, ale na szczęście też da się naprawić.


Elektronika  Maszyn i Urządzeń Rolniczych

Naprawy Sterowników, Liczników, Modułów, czujników itp

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jak sprawdzić czy czujnik położenia ramion jest zepsuty bo wszystko sprawdzone a ehr nie działa

 

Zależy w jakim ehr, ale spodziewam się że pytasz o ten z mf 3060, to miernikiem, miedzy pin 1 a 2 rezystancja ok 25ohm i 2 a 3 też 25ohm, miedzy 1 a 3 ok 50ohm.

a kto by mi naprawił bolec siły ciągu

 

Możesz podesłać zobaczymy co da się zrobić.


Elektronika  Maszyn i Urządzeń Rolniczych

Naprawy Sterowników, Liczników, Modułów, czujników itp

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MYCIO1    1

kolego  czujnik na 1 i 2 ma ok 23 om 2 i 3 taz ok 23 a 1 i 3 ok 45 wiec czujnik chyba ok prąd tez wszedzie dochodzi co to moze byc moze wiesz kolego dodam jeszcze ze jak ciagnik gasze to na chwile zapalaja sie te dwie diody

Edytowano przez MYCIO1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Podobna zawartość

    • Przez borsuk1891
      Witam wszystkich.
      Mam problem z podnośnikiem ,a właściwie z pompą . Na zimnym silniku podnośnik słabo podnosi i po dodaniu gazu zaczyna wyć pompa. Tak jakby było coś przytkane. Nie ważne czy z maszyną czy bez.  Zapala się kontrolka od filtra oleju hydrauliki.  Po wykręceniu filtr jest czysty. Następnie robię płukankę z ropy całej skrzyni i wraca wszystko do normy. Pompa nie wyje, kontrolka gaśnie podnosi bez najmniejszego problemu. Dzieje się tak średnio 3 razy w roku. Czyżby coś przytykało się bo filtr na pewno nie? Olej jaki zalewam to Agrol U . Prosze o pomoc i dziękuje.
    • Przez dereniek
      Witam chciałbym zapytać czy da radę włożyć joystick do mf-a 3060 zamiast dzwigien co są oryginalnie jeśli możecie to podajcie link do joya i napiszcie czy oryginalne linki będą pasować
    • Przez bandit1945
      Witam.
      MF 3095 mam problem z ehr....
      Na pusto działa wszystko elegancko podnosi opuszcza potencjometry wszystko ok....
      Gdy podczepie coś ciężkiego np agregat to gdy dam przełącznik na podnoszenie podnosi ładnie do ustawionej wysokości ale nie gaśnie kontrolka od podnoszenia i cały czas pompa daje ciśnienie..... Tzn tak jak by ehr nie rozłączył elektrozaworu od od podnoszenia.....
      A gdy minimalnie cofnę potencjometr od wysokości podnoszenia to kontrolka gaśnie i przestaje podawać obciążenie.....
       
      Na pusto wszystko jest ok
       
      Pomocy
    • Przez Macias1221
      Mam problem z ehr TCE 15 T wyskoczył mi błąd a mianowicie świeci mi dioda w pewnej sekwencji 3 razy mruga w odstępach 0,5s później przerwa 1s i znowu 2 razy mruga i po chwili cała sekwencja się powtarza. Dodam jeszcze że ramionami mogę ruszać tylko z błotników a żadnej reakcji z kabiny. Może ktoś miał już podobny problem proszę o pomoc
    • Przez Matik7171x
      Witam. Mam problem a mianowicie w moim ciągniku Renault Ares świeci się tak delikatnie kontrolka od alternatora. Nie działa EHR. Czego to może być przyczyna?
       
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.