Skocz do zawartości

Czy wałek pompy hydraulicznej t25 powinien obracać się z oporem czy lekko?

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam dziś wyjąłem  pompę hydrauliczną t25 nsz 10 i moje pytanie czy ten wałek co u mnie ma 6 frezów to powinien obracać się z oporem czy też lekką bo u mnie trzeba trochę siły aby go przekręcić a nie tak jak jednym paluszkiem. Proszę o szybką odpowiedz czy może pompa do wymiany?

Opublikowano

Jak już da się lekko pokręcić to znaczy, że wyrobiona i pompa już na wykończeniu. Dobrą pompą lekko nie pokręcisz, jeśli ciągnik podnosi jak trzeba, nie ma sensu nic wymieniać.

Opublikowano

Witam. Jeśli kolegi pompa obraca się ciężko, to jeśli nie ma wydmuchanych 'trójek' to jest dobra.

A teraz moje pytanie:

Są  dostępne tańsze pompy hydrauliczne marki VINNITSA podobne do Hydrosili lecz wałek obraca się lżej.

Użytkuje już ktoś dłużej taką pompę i jak wrażenia?

Opublikowano

Witam, odświeżam. Kupiłem pompę MOTORRA która ciężko się obracała i zwróciło to moją uwagę. Jako, że koledzy wyżej pisali że jest git to zamontowałem i zatarła się panewka w kole pośrednim rozrządu (to koło napędza u mnie pompę) więc chyba tak nie powinno być.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A 
    • Przez zubi1990
      Witam wszystkich będę robił teraz remont silnika w moim t25a i tu mam pytanie: jakim momentem dokręcić śruby mocujące głowicę do bloku , jaką siłą dokręcić stopy korbowodów, jaka ma być grubość panewek głównych i korbowodowych, jaka siła dokręcenia koła zamachowego, szerokość cylindra i luz w zamku pierścieni. Ciągnik z roku 1978 z dwoma drążkami do zmiany biegów
  • Dodaj nową pozycję...
v