Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Myślę, że nie będzie zły. Oczywiście bieg i tak trzeba samemu dobrać- czy nie za wolny, czy nie ma za ciężko itd...

W agregacie z 6 łapami powinien dać radę.

Edytowane przez dawid2m

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Deutz1
      Witam.

Czy ktoś wie jakie są oryginalne rozmiary opon do 3080 w moim tył jest 18,4x38 w innym 16,9x38 a przód w obu 13.6x28
    • Przez afro6
      Witam!
      Jest to mój pierwszy post więc jeżeli coś zrobiłem źle lub umieściłem temat nie w tym miejscu to proszę o poprawienie.

Szukałem w inny postach pomocy ale niestety nic nie znalazłem

Wczoraj moim masseyem jeździłem z agregatem ścierniskowym i wszystko ładnie pięknie aż do momentu gdy zablokował mi się podnośnik, podniosłem do góry chcę go opuścić a on nawet nie drgnął w dół, próbowałem opuścić w trybie awaryjnym na guzikach pod kabiną i nadal nic. Sprawdziłem wszystkie kostki, zdjąłem klemę z aku założyłem i nadal nic. EHR pokazuje że niby wszystko działa, strzałka w górę w dół też pokazuje tyle że podnośnik nawet nie drgnie. Myślałem że to pompa ale hydraulika działa ładowacz czołowy normalnie chodzi reszta tez. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to proszę o pomoc. Pozdrawiam
    • Przez pawel9404
      Czym różni się MF1014 od MF3080 ?
      Który lepszy?
      Jakiego polecacie?
      Jakie mają wady?
      Jakie spalanie ?
      Czy może jakiś inny na 20ha używany w  cenie do 35tys?

• Przez taki_jeden
      Witam serdecznie 
      posiadam ciagnik mf 3080 E ciagnik zima oblugiwal gospodarstwo (gdyz ma zolozony tur) i wozil bele na wolnych biegach wszystko bylo dobrze, wiosna jadac do pracy z lekka maszyna (rozgarnac kretowiska i nierownosci) zauwazylem ze podczas przezucania z 3 na 4 ma ciezko "zalapat'" (tzn bieg wszedl sprzeglo puscilem na poczatku 20-30m jakby lekko na sprzedle dalej trzymal) po dojechaniu na miejsce jezdzac z wluka i rownajac nierownosci mial problem wtargnac sie pod nieduza gorke (na 2 wybkiej) a nawet stawal czasem, zwlaszcze podczac zkretow podjezdzajac ale nwm czy to mialo wplyw bo poprostu musilem tam zakecac na niewielka gorke, zrobilem  8 ha wracajac do domu juz mial nieduzy problm z wbiciem 3 (jakby dalej na sprzedle trzymal) ale i 4 weszla, w domu na wolnych biegach porobil kilka dni ale rowniez mial problemy np. gdy w turze byla bela a kola akurat wpadly w dolki (to samo jakby nie mogl sprzedla odbic czy sie slizgalo) pozniej jeszcze raz pojechalem na pole bo musialem nieduzy kawalem pobronowac a tur byl potrzebny dodatkowo.. weszla nawet 4 ale tak samo sie slizgala a na polu mial problem podjechac pod nieduze nierownosci jadac na 2 szybszej ze na 1 musialem przezucac, ktora tez slabowala na gorkach... wrocilem do domu (4 o dziwo weszla ale tez sie slizgala) i w domu widze ze na wolnych biegach z bela ma problemy by ruszyc
      a jeszcze dodatkowo powiem ze gdy wrzuce bieg i nieche zbytnio ruszyc to gdy dodam wiecej gazu i lekko spusze to powoli ruszy
      Teraz moje pytanie jest nastepujace od czego mam zaczac czy to moze byc wysprzeglnik, cos innego czy oby nie sprzeglo?

Z gory dzieki za odpowiedz
      Pozdrawiam Tomek
    • Przez damian1998
      Do czego służy ten przełącznik na pierwszym zdjęciu i co to za kontrolki mogły być na tych kabelkach na drugim zdjęciu 

• Dodaj nową pozycję...
v