Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

np. od c-330 ;) ale taka prawda lepiej przykręcić jakąś tablice.... może się udać....

Opublikowano

Moj tata prowadzil kiedys ursusa 912 bez tablic i mijal raz policje chyba sie nie spostrzegli. Ale jak chcesz by bylo bezpieczniej to przykre tablice od innego ciagnika bo jednym sie uda smignac a niekturym sie nie poszczesci

Opublikowano

Napewno traktor który chcesz kupić nie tablic ( z Holandii) czy co.

Szwagier prowadził Zetora z Litwy na litewskich tablicach i nawet na granicy się nie zainteresowali. Fakt on miał umowę i ważne ubezpieczenie.

Ale sprubój tak jak reszta doradza myślę, że spokojnie powinieneś przejechać. ;)

Opublikowano

Jedz do ubezpieczalni i wykup sobie ubezpieczenie OC na np:3miesiące, zapłacisz ok 60-80zł i masz problem z głowy, ja tak zrobiłem jak kombajn wiozłem w ubiegłym roku. A jeśli chodzi o przekładkę tablic to wszystko będzie ok do póki cię nie drapną i wtedy odpowiesz za brak ubezpieczenia,dokumentacji i oszustwo, więc sprawa skończy sie w sondzie a nie mandatem 500zl

Opublikowano

Jesli jedziesz bez ważnego ubezpieczenia OC policja (gdy cie złapie) transportuje pojazd na parking policyjny (lawetą, za którą ty zapłacisz, za parking oczywiście też płacisz) i robią ci sprawe w Funduszu Gwarancyjnym (koszt ok 4 tys zł) plus ewentualny mandat za brak dokumentów, wiec moim zdaniem lepiej kupić sobie ubezpieczenie (normalną polise na cały rok nie wpisując nr rej. bo go nie masz a po rejestracji wpiszą ci go u ubezpieczyciela, oczywiscie musisz wziasc umowe kupna-sprzedaży do ubezpieczalni i na droge)

Więc reasumując mając ubezpieczenie i umowe kupna-sprzedaży nic ci nie zrobią (w holandi ciagnikow nie rejestrują

Opublikowano

Udało się przyjechać bez problemu. Wszystko wyszło tak nieoczekiwanie i dlatego było bez tablic, żebym miał jak to bym wziął lawete. Ale ważne że udało się. A ciągnik to Renault Ares.

Dzięki za podpowiedzi

Opublikowano
bierzesz próbne blachy te czerwone i wykupujesz tymczasowe ubezpieczenie i po sprawie jedziesz legalnie i nikt nic ci nie zarzuci

Dobrze mówisz.

He jazda bez tablic prawdopodobnie skończy się w podwórku ale jeśli ma się pecha to nie tylko mandat ale i lawetka na parking policyjny.

Potem załatwienie rejestracji tymczasowej/stałej i wykupienie go za ten czas co był na parkingu i pokrycie transportu do parkingu.

lepiej obrazu lawetę

ale co tak, rolnik zawsze kombinuje :/ i nie zawsze na tym wychodzi z dużym +

Opublikowano

To jakie dokumenty daja do ciagnikow kupionych w Holandii lub pochodzacych z Holandii?

Jesli jedziesz bez ważnego ubezpieczenia OC policja (gdy cie złapie) transportuje pojazd na parking policyjny (lawetą, za którą ty zapłacisz, za parking oczywiście też płacisz) i robią ci sprawe w Funduszu Gwarancyjnym (koszt ok 4 tys zł) plus ewentualny mandat za brak dokumentów, wiec moim zdaniem lepiej kupić sobie ubezpieczenie (normalną polise na cały rok nie wpisując nr rej. bo go nie masz a po rejestracji wpiszą ci go u ubezpieczyciela, oczywiscie musisz wziasc umowe kupna-sprzedaży do ubezpieczalni i na droge)

Więc reasumując mając ubezpieczenie i umowe kupna-sprzedaży nic ci nie zrobią (w holandi ciagnikow nie rejestrują

Opublikowano

No cóż jak będziesz jezdził tylko po drogach polnych ..

Moi dziadkowie maja c-360 nie zarejestrowanego i tylko jezdzimy po drogach polnycch :)

A jak jedziemy sprzedac zborze to do wujka po ciagnik bo ma zarejestrowanego :PP

Opublikowano

Nie przesadzajcie, wystarczy wźiąść dwie stówy na wszelki wypadek i jak zatrzymaja nto najpierw powiedzieć że spola się wraca, a jak nie poskutkuje to dać łapówke policjantą. Prawie nigdy nie odmawiają.

Opublikowano

Czasami nie odmówią wezmą a potem położą cię na glebę skują w kajdanki i dopiero zaczyna się problem. Dawniej to takie numery przechodziły dało sie na przysłowiową flaszke i jechało się dalej ale te czasy mineły bo oni też się boją ze sie roboty pozbedą.

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu a wiec zapytam tutaj: Wiecie może czy jak się rejestruje ciągnik rolniczy to dają taką naklejkę z numerem rejestracyjnym na przednią szybę? Bo podczas rejestracji mojego Belarusa nic takiego chyba nie otrzymałem (albo zgubiłem), a teraz mi sie przypomniało coś o tych naklejkach i sam zwątpiłem.

Opublikowano

Mi się wydaje ze te naklejki na szybe to tylko w samochodach sa uzywane bo jeszcze nigdy się nie spotkałem z ciągnikiem zeby miał ta naklejkę

Co do tematu to u nas ludzie jeżdzą ciągnikami szosą ciągniki po PRG-ach sąsiad ma zarejestrowaną c330 i dwie c360 to rejestracje mocuje na drut zeby było szybciej przełożyć