Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skończyłem w tamtym roku (inż). 

Czy było trudno?? To ciężko powiedzieć,wcześniej skończyłem technikum rolnicze więc z przedmiotów zawodowych było łatwiej.

Trudniejsze przedmioty jak dla mnie:chemia, gleboznawstwo, biochemia

Opublikowano

Niestety, ale stypendium pokrywa prawie w całości koszty czesnego, na stacjonarnych możesz też załapać się na akademik w korzystnych warunkach 50 zł/msc

Akademik za 50zł/msc? Normalnie jest ok. 300zł jest w szok. Nie wiem jak w Łomży, ale w Olsztynie maksymalne stypendia to 1100zł/msc, a wszystko zależy od dochodu, czyli ha przeliczeniowych. Więc, jak ktoś posiada słabe grunty i ma mało przeliczeniowych, albo dzierżawi bez umowy może spokojnie mieć te 800-900zł/msc. Są też przypadki gdy ktoś ma grunty w kilku gminach i poda ha przel. z jednej ;) 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Luba
      Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Wraz z grupą przyjaciół tworzymy portal dla rolników. Głównym celem przedsięwzięcia jest stworzenie oprogramowania które wyeliminowałoby papierową dokumentację prowadzoną w gospodarstwie.

Sam jestem rolnikiem i doskonale zdaję sobie sprawę, że temat jest bardzo rozległy, dlatego chciałbym Was prosić o propozycje funkcjonalności które wg Was powinny się w takim portalu znaleźć. Głównie chodzi o rzeczy związane z dokumentacją (rejestrami, ewidencją, książkami), którą trzeba prowadzić albo nie trzeba ale i tak się prowadzi dla siebie. Jeżeli macie jakieś inne sugestie to oczywiście też będą mile widziane.

Pozdrawiam,
      Luba
    • Przez Leni933
      Witam,
      w tym roku muszę odbyć miesiąc praktyk administracyjnych w urzędzie związanym z rolnictwem. W pierwszej kolejności pomyślałem o ARiMR jednak nie wiem co tam każą robić studentom na praktykach. Nie chce cały dzień siedzieć i przekładać czy liczyć kartki. Może ktoś był na takich praktykach w tym urzędzie i jest w stanie co nieco powiedzieć czego tam wymagają, jakie zadania dostają studenci. Z góry dziękuje za odpowiedź!
    • Przez PatrycjaJ
      Witam,
      Zwracam się z prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety potrzebnej do pracy licencjackiej.
      Link: https://ankiety.interaktywnie.com/ankieta/5ad49fcd51f2a/
      Z góry dziękuje za poświęcony czas
    • Przez Rolnik11441
      Witam mam pytanie czy ktos mial taki problem w zetor forterra 11441 ze nie bylo wogole ciśnienia oleju?
    • Przez Paatryk12dsa
      Witam, moi rodzice prowadzą gospodarstwo o powierzchni 15 ha i hodowlę bydła mięsnego, gospodarstwo na 100% przepiszą na mnie i mam dylemat czy warto iść do szkoły rolniczej, czy lepiej wybrać inny kierunek ?  
  • Dodaj nową pozycję...
v