Skocz do zawartości

MDW 525h Problem z odpaleniem silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem otóż mam MDW 525h i silnik jakby nie może zassać paliwa tylko musze napompować paliwa pompką i wtedy odpali. Co to może być że on tak nie pali?? Dzięki i Pozdrawiam :D

Opublikowano

Schodzi Ci paliwo, masz nieszczelny układ między zbiornikiem a pompką paliwa i zasysa sobie powietrze albo pompka paliwa ma paprocha na zaworku i też będzie schodzić bo jeden zaworek ma odcinać odpływ paliwa a jak będzie nieszczelny to wiadomo.

Opublikowano

Ten układ wymienialem kilka dni temu pompa została odpowietrzona filtr paliwa jest czysty więc niemożliwe żeby jakieś zanieczyszczenie dostało się do pompy

Opublikowano

Ten "układ" to wężyk od zbiornika do pompki zasilającej i pewnie gdzieś na opasce łapie powietrze jak  założyłeś nowy a pompka jest przed filtrami tak że wszystko co jest w paliwie idzie przez pompkę przed filtrowaniem. Przed pompką jest tylko odstojnik ten na dole przy zbiorniku. Jedna z tych dwóch możliwości odpowiada za twój problem.

Opublikowano

a ten wężyk nie jest czasem w metalowym oplocie? bo u mnie jest to samo jak pistoi dluzej to trzeba podpompowac i później pali dobrze ale teraz się tak zastanawiam czy nie ciągnie mi tam lewego powietrza chyba wymienię ten wężyk.