Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zastanawiam się,który wybrać,lecz nie wiem za bardzo dużo o tych ciągnikach . Czy sprawują się dobrze,jak z częściami , a po za tym  prosze wasza opinia o każdym z nich.

Chciałbym dodać że Arion ma 2000 mth i jest na full opcji z 2013 roku. Posiada 2 miesięczną gwarancje rozruchową. 

Edytowane przez kacperabramowski
Opublikowano

Myślę, że New Holland. Ja gdy miałem kupić swój nowy ciagnik miałem do wyboru JD, Claas i NH. Moi znajomi mieli JD i Claasy nie chwalili ich za bardzo wiec wybrałem NH. Polecam Ci markę New Holland . Pozdrawiam

Opublikowano

Według mnie Claas, kilka ładnych lat jak i ja tak i tato przepracowaliśmy na 4 Claasach (co widać po galerii) i obydwoje śmiało możemy stwierdzić że jest to porządna marka :) Wytrzymałe, komfortowe i mało awaryjne ciągniki :) Z ciągnikami NH styczności zbytniej nie miałem, ale z kombajnami serii TC owszem i według mnie, to cena = jakość , komfort itd. ;) Ew. jeszcze tak jak kolega wyżej napisał, DF serii 6 :)

Opublikowano

Nie pracowałem dokładnie tymi ciągnika o które pytasz, ale miałem okazję trochę orac case maxum 140 oraz class 620. Przekładnie to były chyba electrocomand i hexa shift. Class w porównaniu z case wygląd i kabina oczko wyżej, wrażenie robi dobre wszystko niby jest. Ale jeśli już nimi po robiłem i pierwsze wrażenie minęło to case lepiej mi się pracowało. Był dla mnie bardziej intuicyjny nie szukałem niczego. W class nie podobało mi się umiejscowienie pokrętła od ehr do regulacji wysokości podnośnika, nie mogłem się przyzwyczaić. Class miał mieć 150 koni ale nie było tego czuć case lepiej szedł w orce(nie pracowały tymi samymi pługami wiec tez z tego powodu może być pewna roznica). Ogólnie mam pewien niesmak po class przekladnia pracowała fajnie regulacja i obsługa wygodna ale to nie to. Co do serwis nie umiem pomoc. Jedynie wiem ze jeśli chodzi o new Holland to polagra ostro leci sobie w kulki jeśli chodzi o ceny czesci.

Opublikowano

Deutz Fahr to dobry ciągnik , lecz cena jest dla mnie za duża :( . Zaś MF to ciągnik który mnie kompletnie nie interesuje . Chciałbym zakupić ciągnik nowy ,ale Case skończył już produkcje swoich maszyn wiec on też nie za bardzo ;V . Dlatego właśnie pytam się o opinie głównie o tych ciągnikach , ponieważ te mnie innteresują.

Opublikowano

Z claasem nigdy większej styczności nie miałem , ale mam NH T6070 mam w nim już 7450 mtg i nic poza wycieraczką i urwaną linką gazu przy 7200 mth nic z nim się nie działo nie psuło nigdy nie było z nim problemu. Z tego co orientuje się po yt widziałem kilka filmików z claasem , ale nie wiem jak to wytłumaczyć. 

https://www.youtube.com/watch?v=MxZELPCVL3U

https://www.youtube.com/watch?v=Zs0Re4dtgns

https://www.youtube.com/watch?v=Fij0o8oyM-A

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v