-
Podobna zawartość
-
Przez Jarecki88
Witam.
Zastanawiam się nad wyborem kombajnu do malin. Weremczuk jest drogi a wydajnością nie poraża. Czy jest jakaś alternatywa (JPS Jarka znam i to prawie to samo). Dlaczego niewskazane jest zbieranie malin np. KPSem? Obije owoce? Zbyt zniszczy krzew czy o co chodzi? Proszę mi wybaczyć głupie pytanie ale nie wiem, a chciałbym się dowiedzieć.
-
Przez alexq5v
Witam, to mój pierwszy założony temat więc nie denerwujcie się jeżeli coś nie tak robię. Moje pytania odnośnie tematu to czy ktoś budował taka chłodnie, czy jest ona droższa od tej w technologi tradycyjnej, jakie są plusy, minusy ogólnie jak najwięcej informacji związanych z taką budową i mniej więcej jakie wychodzą koszta przy stawianiu takiego budynku. Ja planuję budowę chłodni o wymiarach ok. 11x16x8 gdzie pojemność komory to ok 100ton.
-
Przez MrTaramexRolnictwo
Czy ktoś miał przykryte warzywa (głównie chodzi mi o fasole szparagową) folią perforowaną?Jakie są opinie? Lepiej samą perforowaną czy może najpierw włókniną a na to perforowaną?
Dużo wcześniejszy jest okres wegetacji?
-
Przez michal33554
Witam. Z góry przepraszam jak nie w tym dziale ale jestem tu nowy.....
Mam pytanie jak w temacie dotyczące nawadniania truskawek. Mam zamiar założyć nawodnienie na moją plantację około 0,5 ha, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, co kupić ? Jedynie co wiem że jest linia i taśma kroplująca ale też nie wiem czym to się różni. I co lepsze będzie do truskawek. Oglądałem zdjęcia nawodnień na internecie i zauważyłem że wzdłóż pola są chyba te taśmy, a w poprzek jest taka rura i od niej wychodzą te taśmy, czy ta rura jest potrzebna i co to za rura ? Sorry że tyle pytań ale naprawdę nie mam pojęcia jak się za to zabrać.
-
Przez RubenDesiewicz
Witam, posiadam około 1 ha ziemi piaszczystej, mocno piaszczystej. I oto moje pytanie. Co mogę uprawiać na takiej glebie, aby dawało to dobre plony? Oczywiście bez nawadniania się nie obejdzie na takiej glebie, więc nawadnianie na 100% by było.
Czy truskawki nadawały by się na typowo piaszczystą glebę?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Lexion 440-460 pare pytań silnik heder komputer
Wysłodki buraczane