Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem wam moj znajomy jeźdza taki JH ma juz 1800 mtg nakrecone narazie sie sprawuje bez zarzutów. Ma rok czasu. Przekładanie ma PowerQuad . Powiem wam ze tak duzo nie pali np. z rozrzutnikiem Joskinem 15T 10 l na mtg. A w orce z 4 lemkenem tak 14 l na mtg. Z 4 nie ma co robić 5 maja kupic. Pozdro. Jak macie pytanka jakieś to walcie.

Opublikowano

miałem kłopoty z rewersem. rozłączal mi napęd na małych obrotach. wada materiału. tuleja na której pracuje rewers była za słaba i zamiast wycierać sie pierścienie, to ona sie wytarła,

ale mój serwis postawił sie na wysokości zadania i zrobił mi to w ramach gwarancjii pomimo że miał juz 3,5roku i 3400mth

tylko 3 sztuki na świecie podobno z tym problemem dopiero były wychwycone.

poza tym tylko wymieniać olej i rura w pole. żadnych problemów

Opublikowano
miałem kłopoty z rewersem. rozłączal mi napęd na małych obrotach. wada materiału. tuleja na której pracuje rewers była za słaba i zamiast wycierać sie pierścienie, to ona sie wytarła,

ale mój serwis postawił sie na wysokości zadania i zrobił mi to w ramach gwarancjii pomimo że miał juz 3,5roku i 3400mth

tylko 3 sztuki na świecie podobno z tym problemem dopiero były wychwycone.

U mnie było to samo, tylko winą była jakaś malutka sprężynka :D

Więcej strachu jak co warte. :blink: Niby zdawało się że duży problem, a tu masz mała sprężynka potrafi stworzyć taki problem :D

Opublikowano

jak narazie mam zrobione ok 700godzin...przez ten czas jedyna co musiałem zrobic to sprystac siedzenie WD-40 poniewaz zostało przyswyczajenie z 1224 i orałem i uprawiałem przy otwartych dzwiach i przez to musiałem popsiukac siedzenie aby nie piszczało...dzieki zastosowaniu przekładni bezstopniowej (50) ciagnik jest naprawde oszczedny w orce spali ok 15-17 litrów wszystko zalerzy od waruków ale standartem jest ok 16l i to mu wytarczy....maszyna agregowana jest z pługiem IBIS XXLS 4+1 z podnoszeniem obracaniem nie mam problemów, ciagnika nie podbija...jedyne co bym zmienił to cene zakupu :lol:

Opublikowano
jak narazie mam zrobione ok 700godzin...przez ten czas jedyna co musiałem zrobic to sprystac siedzenie WD-40 poniewaz zostało przyswyczajenie z 1224 i orałem i uprawiałem przy otwartych dzwiach i przez to musiałem popsiukac siedzenie aby nie piszczało...dzieki zastosowaniu przekładni bezstopniowej (50) ciagnik jest naprawde oszczedny w orce spali ok 15-17 litrów wszystko zalerzy od waruków ale standartem jest ok 16l i to mu wytarczy....maszyna agregowana jest z pługiem IBIS XXLS 4+1 z podnoszeniem obracaniem nie mam problemów, ciagnika nie podbija...jedyne co bym zmienił to cene zakupu :lol:

a ile pali w transporcie o ile kiedykolwiek w nim chodził?

co do spalania w orce to witek z tego co wiem masz pola w jednym kawalku to oszczedzasz czas i paliwo na samych nawrotach...

Opublikowano

tak to fakty pola są długie i prostokątne a wiec paliwa aż tak wiele nie trace...a co do transportu to nie chodzi...raptem dwa lub trzy razy jechałem z HL8...i nigdy nie liczyłem ile mi pali