MX80C problem z ręcznym hamulcem
-
Podobna zawartość
-
Przez Jasiek95
Witam piszę post bo być może ktoś coś podpowie albo chociaż naprowadzi na jakiś trop mianowicie ciągnik gubi gdzieś prad między potencjometrem na przycisku gazu a sterownikiem pompy wtryskowej pompa jak i sterownik są po kapitalnym remoncie potencjometr działa poprawnie a jednak nie steruje sterownikiem, po odkręcaniu sterownika i puszczeniu mu lewego pradu pompa się otwiera maksymalnie i ciągnik odpala jak i pracuje na maksymalnych obrotach było u mnie parę elektryków zabrali 10 tys i nic w sumie nie powiedzieli jedni zbudowali osobna instalacjie która spłonęła po 1h pracy inni tylko posiedzieli i pojechali. Z braku innych możliwości przewiercilismy sterownik i założyliśmy gaz na lince od malucha na zwykłych sprężynach i teraz ciągnik jezdzi i pracuje już tak prawie rok jednak jest to uciążliwe że nie ma możliwości ustawic odpowiednich obrotów itd,j eżeli ma ktoś jakiś pomysł co można sprawdzić lub spróbować proszę o jaką kolwiek podpowiedź lub jakiegoś elektryka który zna się na starszych modelach case, i znajduje sie gdzies blisko krakowa posiadam cały schemat układu sterowania gazem w tym modelu ciagnika
Pozdrawiam i z góry dziękuję
-
Przez Artemis
Witam, posiadam Case 5140 i mam z nim problemy.
Pierwszy to prawdopodobnie zapowietrzony lewy hamulec, pedał po rozłączeniu wpada w podłogę a ciągnik dalej jedzie, prawa strona działa dobrze . Nigdzie nie mogę znaleźć odpowietrznika.
Drugi problem dotyczy się też układu hamulcowego, gdy odłączę wężyk od zbiorniczka przy pompach hamulcowych na włączonym silniku nie leci tam olej, z tego co się orientuje olej wpływa tam z chłodnicy olejowej.
Może ktoś miał podobne problemy z tym ciągnikiem i wie jak można to naprawić.
-
Przez DawidK8441
Witam
Mam problem z casem cx90 1999r. Nie działa mi półbieg, nie mogę wylaczyc przedniego napędu. Przy naciskaniu przycisków słychac cykanie przekazników lecz nic poza tym. Traktor zakupiłem już w tym stanie wiec jego przeszłości nie znam. Po zdjęciu podlogi znalazłem jeden przekaźnik na który napiecie nie dochodzi, po podaniu mu prądu też bez rezultatów. Mógłby mnie ktos pokierować co dalej robic i gdzie szukac przyczyny czy też pozostałych cewek.
Pozdrawiam
f3376c16-67ef-4c92-8201-8aed282f1249.jfif
-
Przez Konstanty
Proszę o podpowiedź co tu dalej sprawdzać. Sprawdziłem ciśnienie spoczynkowe (tzw.low stand-by pressure) na złączu diagnostycznym kompensatora pompy hydraulicznej i wynosi ono ok. 50bar. Ciśnienie to powinno rosnąć przy uruchomieniu elementów układu hydraulicznego a nie rośnie. Zaczęło sie od tego, że ciągnik przestał skręcać.
z góry dziękuję za pomoc.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Elektrozawór ARAG
Kłos żyta