Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cena zależy od regiony. Dwa tygodnie temu jak kupowaliśmy były po 400 za parkę, zaś tydzień temu można było kupić za około 350 gdyż nie było chętnych. Wszystko zależy od dnia i ilości potencjalnych klientów.

Opublikowano

Pytanie do admina- dlaczego moje posty w których to nawet nie podaje dokladenj ceny (holenderskie prosiaki) sa usuwane a wszyscy inni mogą podawać po ile i od kogo kupili albo po ile sprzedają?

Opublikowano

Nie admina a moderatora a dokładnie to chodzi o mnie bo to ja je kasowałem. W Twoim przypadku jest to niedozwolona reklama. Tu są podawane ceny z rynku a ty jesteś handlarzem i tu szukasz klientów. Jeśli chcesz się ogłaszać to zgłoś się z zapytaniem do admina (yacenty) i za odpowiednio opłato możesz wtedy to zrobić.

Opublikowano

A jaka jest różnica jeśli Iksinski powie ze ma do sprzedania 300 prosiaków po ileś tam- i to jest ok, a jeśli ja dam o sobie znać to już jest reklama?

Opublikowano

@monikaa na trzodzie chlewnej niema takiego problemu niestety tu liczy się tylko kasa ale niemartw się ci co chodują trzodę tamto forum dobrze znają

Opublikowano
@monikaa na trzodzie chlewnej niema takiego problemu niestety tu liczy się tylko kasa ale niemartw się ci co chodują trzodę tamto forum dobrze znają

Na tamtym Forum nie ma Moderatora i jest wolna amerykanka... :mellow: Tu się liczy tylko kasa? Zważ na to, że Admin nie zarabia na tym, że prowadzi Forum, a wręcz przeciwnie - dokłada do niego z własnej kieszeni.

Koniec OT - każdy kolejny post nie na temat = ostrzeżenie (%)

Opublikowano (edytowane)

400zł parka

ciąg dalszy usunięty

Nie namawiaj do obchodzenia regulaminu bo dostaniesz zaraz %%% :mellow:

Edytowane przez andrzej2110
Opublikowano

Szanowni panowie moderatorzy. Pogawędki z użytkownikami sugeruję przenieść na PM a nie zaśmiecać wątek (pyskówki cuda wianki, ostrzeżenia, blokady konta i inne rzeczy można załatwić przez PM/gg czy w inny sposó;).

Ponadto wypowiedzi od tej z: "Jun 15 2009, 21:40" do mojej włącznie którą właśnie czytacie proponuję usunąć, no może pozostawić wypowiedź użytkownika "ahme999" z "Wczoraj, 20:20".

Będzie czysto ładnie i klarownie.

Sorki że się wtrącam w waszą ciężką robotę ale lubię to forum a ostatnio widzę coraz więcej pyskówek między moderatorami a użytkownikami (może dlatego że coraz częściej tutaj zaglądam). Sposób w jaki załatwiacie sprawy związane z waszą funkcją na forum zależy od tego kim jesteście i jaki poziom sobą reprezentujecie.

Wywalcie tę wypowiedź jak przeczytacie ;)

Opublikowano

Z tymi dużymi to nie mogłem uwierzyć jak usłyszałem :D a prosiaki u nas ok. 460 zł za parke

Opublikowano

W końcu rynek się uspokoił i nie opłaca mi się już z Niemiec kupować, dużo ogłoszeń pojawia się w gazecie a dziś kupiłem 80szt po 170za szt waga 18-22kg komplet szczepień

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v