Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po to żeby w razie wari pługa głównego robić pługiem zawieszanym od drugiego ciągnika a taki byk by nie poradził by sobie z 6 obrotowo takich firm jak GB czy owe-rum bo są ciężkie a jak by jeszcze dodać jakiś parkomat.

Raz znajomy miał jakiegoś mtz około 120km i nie dał rady podnieść talerzówki 3m z siewnikiem a ten ciągnik by sobie z palcem w d z tym poradził ciągnąć.

Jak się płaci za nowe to i trzeba wymagać,lepiej ze by było niż zabrakło.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Wiesi0 napisał:

Po to żeby w razie wari pługa głównego robić pługiem zawieszanym od drugiego ciągnika a taki byk by nie poradził by sobie z 6 obrotowo takich firm jak GB czy owe-rum bo są ciężkie a jak by jeszcze dodać jakiś parkomat.

Raz znajomy miał jakiegoś mtz około 120km i nie dał rady podnieść talerzówki 3m z siewnikiem a ten ciągnik by sobie z palcem w d z tym poradził ciągnąć.

To sie robi tym drugim ciągnikiem ;)

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

To sie robi tym drugim ciągnikiem

Ale jak by podpoił pod większego to by mógł szybciej jeździć i bardziej by nadrobił czas nie robiąc tym głównym dużym.

A w życiu jest tak ze zawsze popsuje coś się podczas roboty bo jak stoi to jak ma się popsuć.I przeważnie przy tych większych główniejszych pracach to się dzieje.

Ludzie kombinują wtedy żeby zrobić wszystko na czas.A to odpinają korpusy,a to odczepiają siewniki od agregatów i sieją samymi,a to robią popsutymi jak łożysko strzeli a się kreci ośka,obudowę strzeli szlak ale robota zrobiona.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

O niema o czym rozmawiać ale ten rolnik z Holliood sam zwrócił na to uwagę i porównywał do swego jelenia 90km

Psychologicznie twierdząc nie mówił ze to mało bo zaraz by go na inne testy nie zaprosili.

Sami wiecie ze jak youtuber powiedział ze rzepak sypnął 3,7t z ha, to dostał nasiona do siewu za darmo a jeden youtuber powiedział ze sypnął mu 2 tony z ha to znana firma odmówiła współpracy i mu nasion za darmo nie dała i on o tym mówił jak to z tym jest ze oni ich wykorzystują do reklamy.

Opublikowano
2 minuty temu, Wiesi0 napisał:

O niema o czym rozmawiać ale ten rolnik z Holliood sam zwrócił na to uwagę i porównywał do swego jelenia 90km

Psychologicznie twierdząc nie mówił ze to mało bo zaraz by go na inne testy nie zaprosili.

Sami wiecie ze jak youtuber powiedział ze rzepak sypnął 3,7t z ha, to dostał nasiona do siewu za darmo a jeden youtuber powiedział ze sypnął mu 2 tony z ha to znana firma odmówiła współpracy i mu nasion za darmo nie dała i on o tym mówił jak to z tym jest ze oni ich wykorzystują do reklamy.

Któremu sypnoł 2 tony ?

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Któremu sypnoł 2 tony ?

Tutaj jest taki ze stron Ryśka @Rolnik1973 i mówi prawdę jak to jest z bycie youtuberem a ma tych subskrypcji pod koniec filmu mówi o tym.

.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Wygląda na to że teraz lepiej się "opłaca" nagrywać filmy na yt, na początku zainwestować trochę kasy jak np kwalifikat, śor czy nawozy, to jak będzie się je chwalić to później już za free wszystko aby robić im reklamę 😀 tak samo wziąć jeden sprzęt na testy,pozachwalać producenta i dealera a potem to już można nowymi maszynami obrabiać w zależności od sezonu.

5 minut temu, Wiesi0 napisał:

Tutaj jest taki ze stron Ryśka @Rolnik1973 i mówi prawdę jak to jest z bycie youtuberem a ma tych subskrypcji pod koniec filmu mówi o tym.

.

Akurat z nim dzisiaj rozmawiałem jakieś półtora godziny temu na skupie zbóż 😀

Opublikowano
Wiesi0 napisał:

Zapasowy pług zapasowy traktor zapasowe to i owo zapasowa żona 😀 to już spore koszty wszystko zapasowe😉

Wiesi0 napisał:

23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Któremu sypnoł 2 tony ?

.

Ha ha pawnic to leń człowiek niby po studiach a ciemnota

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, slawek74 napisał:

Zapasowy pług zapasowy traktor zapasowe to i owo zapasowa żona 😀 to już spore koszty wszystko zapasowe😉

Ha ha pawnic to leń człowiek niby po studiach a ciemnota

Nie napisałem zapasowe,

Człowiek się zdenerwował i powiedział prawdę, wydał świat youtuberów I też masz racje bo mądry by tego nie zrobił teraz prędko nic nie dostanie.

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Wygląda na to że teraz lepiej się "opłaca" nagrywać filmy na yt, na początku zainwestować trochę kasy jak np kwalifikat, śor czy nawozy, to jak będzie się je chwalić to później już za free wszystko aby robić im reklamę 😀 tak samo wziąć jeden sprzęt na testy,pozachwalać producenta i dealera a potem to już można nowymi maszynami obrabiać w zależności od sezonu.

Masz racje,oni mają za darmo nasiona,opryski,odżywki i rozmaite wynalazki i ludzie ich oglądający myślą ze to się opłaci.

I latają tylko po targach ze może ktoś im coś za darmo da, albo po kasztach np:zbiornik na RSM lub postawi jakąś hale za pół darmo,

Nie twierdze ze reklamują buble ale manipulacja jakaś jest ludźmi.

Po za tym napisz coś na YouTube na temat jakiejś maszyny którą dany youtuber dostał lub powiedzmy kupił ze jesteś zainteresowany zakupem takiej samej to od razu ci odpisze bo te komentarze może czyta diler.A takie tam to tysiące mają co ktoś tam coś napisze i nie odpisują to o czymś to świadczy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Dlatego dawno już nie oglądam filmików tych wszystkich Youtuberów

Ja oglądam ale trzeba mieć swój rozum i nie dajcie subów lub pokasujcie te co nacje.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A odnośnie jeszcze nie tak dawno wspomnianego youtubera Pawnic14, dzisiaj mi powiedział że w tym jd co ma to wygłuszenia w kabinie nie ma tylko pod dywanikiem gola blacha. Gdyby takie coś "na wizji"powiedział to napewno nie byłoby to dobrą reklamą dla tego modelu a tym bardziej dla dealera który sprzedaje ten sprzęt.

Opublikowano

jednak jak dealer jest chętny do dawania maszyn na testy to trzeba siedzieć cicho ;) może ktoś sie nie zgodzić ale nawet jak bym siedział cicho bo po "ogłoszeniu" tego mogło by sie okazać że już zadnej maszyny by sie nie przetestowało

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Wiesi0 napisał:

Ja oglądam ale trzeba mieć swój rozum i nie dajcie subów lub pokasujcie te co nacje.

Wiesio pisząc tu między postami ocieliła mi się  jałówka 😊 

3

20191017_131131.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

To kiedy pępkowe.😀

Tak sama bez pomocy.

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

A odnośnie jeszcze nie tak dawno wspomnianego youtubera Pawnic14, dzisiaj mi powiedział że w tym jd co ma to wygłuszenia w kabinie nie ma tylko pod dywanikiem gola blacha. Gdyby takie coś "na wizji"powiedział to napewno nie byłoby to dobrą reklamą dla tego modelu a tym bardziej dla dealera który sprzedaje ten sprzęt.

On go wziął na raty na 7 lat pewnie z konkretnym upustem za nagrywanie filmów i chwalenie a widać ze go te nagrywanie już nie rajcuje bo może musi a nie chce.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
35 minut temu, Wiesi0 napisał:

To kiedy pępkowe.😀

Tak sama bez pomocy.

Może być dzisiaj ,przyjeżdżaj 😊

Lekko tylko pomogłem 😏

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v