Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupilem niemiecki srutownik tloczacy i mam taki problem ze srute za mocno wyrzuca z bigbaga i zdziera bigbaga z rury na ktorej go wiaze i mam takie pytanie jak zmniejszyc  cisnienie powietrza

nozy jest 4 lopatki po 10 nozy na kazdym

silnik 7.5kw

druga sprawa sito mam 2mm i owies bardzo ciezki jest do srutowania jakie polecicie sito do owsa a jakie do przenicy bo teraz mąka jak w mlynie wychodzi.

pozdrawiam

Opublikowano

Sito z okrągłymi otworami 3mm,ewentualnie jeżeli masz dostęp to 3.5mm,sita szczelinowe 2,2mm lub 2,4mm.Na rurze musisz zmontować odpowietrznik,coś podobnego jak montowane na mieszalnikach odpowietrzniki

Opublikowano

ja mam gniotownik 3 kw mieli mu zboże na cienkie płatki z owsem też d
aje radę świnie lepiej rosną niż na baku 400 -500 kg przerobi na godzinę jedyny minus wilgotnego zboża nie daje rady zmienić bo się klei do wałków

Opublikowano (edytowane)

Ktoś wie jak wymienia się łożyska w śrutowniku do zboża typu BAK  (taki na dwa worki )  ? ośka ma iść do góry czy na dół ?

ten zgarniacz u góry  ma prawy czy lewy gwint? 

post-167495-0-87608700-1483008059_thumb.jpg

Edytowane przez pawelus

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Siwecki97
      Witam, co powiecie o tym kombajnie - Rostselmash vector 420/425? Interesuje mnie wydajność, wykonanie, bezawaryjność, czystość młocenia jak i straty po pokosie . Prosiłbym o rzetelna opinie tej maszyny jak i firmy! Dziękuję i pozdrawiam! 
    • Przez skamil
      Do sprzedania przyczepa wywrotka dwustronna czeska, ładowność 9 ton.Stan bardzo dobry.
      Pierwszy właściciel od nowości.
      Przegląd ważny 2 lata, opłacone OC. Kontakt: 669-176-814

• Przez Chromek
      Mam na zbyciu mało używany a od kilkunastu lat tylko zawalający miejsce śrutownik Bąk. Śrutownik jest kompletny z całym zestawem sit. Zainteresowanych proszę o kontakt na pw

• Przez macko94
      Witam

Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak obliczyć wydajność eksploatacyjna agregatu (W07) (ha/h)? Potrzebuję to obliczyć dla takich maszyn jak agregat talerzowy, agregat talerzowy + siewnik, rozsiewacz nawozu, opryskiwacz, agregat uprawowy, pług, kombajn zbożowy.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
    • Przez TwojaBabcia
      Witam 
      Posiadam dmuchawę ssaco tłocząca firmy neuero 7,5 KW. Zakupiłem w zeszłym roku i mam z nią problem, ma słaba wydajność około 4,5 a 5 ton na godzinę, Ogólnie słabo ciągnie , wąż ssący jest długośći 5m. a tłoczy na odległość około 8 a 10m. Domyślam sie przyczynę słabego ciągu przez sitko które znajduję sie w cyklonie ssącym . Praktycznie co 20 min muszę wyjmować ow sitko i czyścić z zabitego kurzu. Przez pierwsze pare naście minut pracy po wyczyścieniu sitka   witać lepszy efekt ssania, ale po paru minutach zaś wydajność spada.W tym sitku średnica otworów wynosi 1mm, i diomyślam sie ze te sitko nie jest czasem do rzepaku ? i mam prośbę do kolegów sprawdzenia ow tego sitka i srednicę otworów , lub jakie kolwiek sugestie w sprawie poprawy wydajnośći pracy dmuchawy.

• Dodaj nową pozycję...
v