-
Podobna zawartość
-
Przez prizmo24
Witam
Tak jak w temacie, mam zamiar powiększyć areał ziemniaków, a co za tym idzie rozglądam się za kombajnem. Jedyne ograniczenie to ciągnik. Niestety w c330 nie ma hydrauliki i zostaje tylko zetor 7711. Problem w szerokości opon, które nie będą się mieściły pomiędzy rzadkami. Myślałem nad Bolkiem. Bardzo prosiłbym o poradę odnośnie wyboru kombajnu.
-
Przez Gość
Witam, planuję zakup lawety do bel, wybrałem trzy i proszę o pomoc z której będę na pewno zadowolony, każda ma swoje plusy i minusy, więc proszę najlepiej z własnego doświadczenia.
A lawety to PRONAR T022, URSUS T-665, Metal-Fach T014.
Jeżeli już taki temat był to przepraszam, ale przeszukałem forum i nie znalazłem.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
-
Przez daniels_91
Witam,
Z góry przepraszam, ale jestem tutaj nowy i stąd nie mogę się jeszcze tutaj odnaleźć.
Zastanawiam się mad kupnem nowego agregatu na gospodarstwo jak na razie 15h.
Chciałbym się od was dowiedzieć czy słyszał ktoś o agregatach talerzowych firmy Uni-Tech 3m?
Bo nigdzie nic o nich nie mogę znaleźć, zastanawiam się jeszcze nad firmą Janpol jeden z moich sąsiadów ma i sobie chwali, za to opinie na forach są podzielone. Znalazłęm sporo opini o złych spawach bądź konstrukcji tych maszyn, ale z tego też co się dowiedziałem to ponoć się teraz poprawili.. i sam już zgłupiałem o tych wszystkich przejrzanych firmach..
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz..
-
Przez UrsusC-330
Witam,
Mam pytanie odnoszące się do wyboru parametrów pompy i agregatu prądotwórczego, mam około 1 ha truskawek, wykopałem studnie głębinową, głębokość studni 30 m, lustro wody jest na ok. 12m i teraz jakie parametry, moc powinna mieć pompa i agregat żeby dały rade pchać tę wodę?
-
Przez rafal4610
Witam. Mam do Was pytanie. Posiadam stary agregat Bomet z wałkami na łańcuszkach(jak na zdjęciu). Od jakiegoś czasu nosze sie z zamiarem przeróbki "na sztywno" jak w nowszych typach. Pytanie czy kupie gotowe te jarzma ? Bo przejrzałem kilka sklepów w necie i nigdzie nie widze. Jeśli dorobie z pręta gwintowanego 12 to to wytrzyma ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Agregat przedsiewny ( bez hydropaka ) do ciągnika 125 km
Obsypnik pryzm