Skocz do zawartości

Egzamin zawodowy z kwalifikacji R.03 pisemny i praktyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A jak liczyliście w tym zad  ( nie pamiętam numer ale było na samej górze po lewej )  Mnożyliście 625 sztuk  razy 30 i 60 dni, czy 120 i 240 ?? Treść była bardzo poje*** i podchwytliwa ...

Edytowane przez kamil496
Opublikowano

Oo dzięki :D   Najpierw pół klasy napisało 120 i 240 i przed samym końcem jeden się skapnął i wszystko musieliśmy kreślić w tej tabelce pod spodem xD Wszyscy oddali takie pokreślone kartki po 3 razy xD   A w tej fakturze było wpisać 150 szt  a potem razy 102, co nie ?

Opublikowano (edytowane)

A nie 15300kg razy 5.20 bo jak masz cene jednostkową a jednostka była kg. Dobrze mówię? Bo 150 sztuk na rzut po 102 kg to 15300.

Edytowane przez Kamil1996
Opublikowano

A jak liczyliście w tym zad  ( nie pamiętam numer ale było na samej górze po lewej )  Mnożyliście 625 sztuk  razy 30 i 60 dni, czy 120 i 240 ?? Treść była bardzo poje*** i podchwytliwa ...

Ja mnożyłem po 120 i 240 dni moim zdaniem tak powinno być :) kumple też tak mieli większość

Jeszcze ja się podpisałem: zakłady mięsne i datę tam z góry przepisałem chyba 12.05.xx r. było

Opublikowano (edytowane)

No właśnie ja też tak zrobiłem na początku ale po wyliczeniu wychodziły już ogromne ilości ton zbożai to już na oko nie pasowało ;) Gdyż ilości były 4 X większe niż zapotrzebowanie dla 625 sztuk

Kurde, ja nic takiego nie wpisywałem

Edytowane przez kamil496
Opublikowano

Ja na fakturze podpisałem Jan Nowak bo to odbiorca faktury musiał być jakiś a konkretnego nie było. A na fakturze co skreśliliście bo tam było gwiazdką że niepotrzebne skreślić? A w tabelce u góry po lewo trzeba było wpisać 30 i 60 dni 2,3 i 2,9 a wyniki jeszcze pomnożyć razy 4 bo 4 cykle i mi wyszło 172500kg i 435000kg.

Opublikowano

Ja na fakturze podpisałem Jan Nowak bo to odbiorca faktury musiał być jakiś a konkretnego nie było. A na fakturze co skreśliliście bo tam było gwiazdką że niepotrzebne skreślić? A w tabelce u góry po lewo trzeba było wpisać 30 i 60 dni 2,3 i 2,9 a wyniki jeszcze pomnożyć razy 4 bo 4 cykle i mi wyszło 172500kg i 435000kg.

Kolego 4 cykle ale po 150 szt łącznie 600 +-upadki.

Ps odliczaliscie tutaj upadki bo ja nie?

Opublikowano

Ej a powiedzcie mi czy kurs R. 03 wystarczy na przepisanie gospodarstwa i skorzystanie z planu "młodego rolnika"? Bo mi wydaje się że tak i specjalnie dlatego poszedłem na ten kurs a babka w ODR powiedziała że musi być R03 plus jeszcze jakiś... chyba R16 właśnie.

Opublikowano

Tam było 625 podane.

625 warchlaków po 2,3 kg=1437,5kg za dzień w 1 systemie karmienia a w roku masz 4 cykle produkcyjne po 30 dni więc 1437,5 razy 120 dni bo tyle dni masz 1 fazy tuczu to wyjdzie 172.5 tony łącznie paszy z koncentratem.

Drugi tak samo. Nie wiem czy mam dobrze ale tak mi się wydaje...