Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystkie mleczarnie informują o obniżkach i podwyżkach na koniec m-ca. Jeszcze się do tego nie przyzwyczailiście.

Tak już jest od kilku lat.

jakos w takich malych mleczarniach jak nasza zawsze jest tak ,ze zanim obniza   na koniec miesiaca  chodza plotki o tym ,ze bedzie taniej specjalnie zeby ludzi przygotowac.I w ta strone jakos zawsze sie sprawdza. 80gr jak sie potwierdzi to cenna najnizsza od chyba 8 lat.Tu juz zarty sie koncza

a to podobno nie koniec obnizek.

Opublikowano

Statek, jaka teraz ci wychodzi cena w mlekpolu przy 50 tys. litrów?

Opublikowano

bylo 1,47-1,50 zalezy od parametrów

a nowa cena bedzie znana za jakiś tydzien jak kasa wpłynie i zlicze litry bo staram sie zapisywać wszystkie odbiory.

biedy nie ma ale uważam ze obniżka ma na celu ostudzenie zapału w budowaniu obór bo to co widze w promieniu 100 km to jedne wielkie przegięcie ekonomiczne

Opublikowano

To cenna netto? Jeśli tak to po obniżkach jest nadal dużo więcej niż średnia w innym mleczarniach, ja przy 45 tys. 1.28 netto, wszystkie mleczarnie w okolicy -5 gr ale u mnie chyba będzie dopiero w następnym miesiącu obniżka

Opublikowano

Ile Mlekpol płacił dostawcom dostarczającym po 10 tyś. miesięcznie?

Opublikowano

W Mlekpolu za kwiecień cena w dół 0 16 gr netto a w maju jeszcze o 20 gr netto i wprowadzają takie coś ze jeśli oddasz więcej mleka niż w poprzednim miesiącu co nadwyżka idzie po 50 gr

Opublikowano (edytowane)

Statek tej roboty ci nie zazdroszczę ,trzeba mieć silne motywacje żeby to robić ,przecież masz minimum 80 -100 krów,a tak z ciekawości ile siejesz kuku

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

1,3 zł to była cena brutto przed obniżką? W mlekovicie dostaje się ok 1,27-1,29 brutto dla vatowca. Dojdzie do tego, że ceny się zrównają.

Opublikowano

W Mlekpolu za kwiecień cena w dół 0 16 gr netto a w maju jeszcze o 20 gr netto i wprowadzają takie coś ze jeśli oddasz więcej mleka niż w poprzednim miesiącu co nadwyżka idzie po 50 gr

Skąd takie info? Puki co nikt nam umów kontraktacujnuch nie zmienił

Opublikowano

dlatego napisałem że biedy nie ma. szkoda tylko że nie zrobiono tego stopniowo bo jednak każdy miał zaplanowane wydatki na kolejne miesiące. dobrze że kredyty nie cisną

To jest mój idol. Chwalił się, że kupił w ciągu ostatnich 5 lat o ile się nie mylę 40 ha ziemi, mając na karku dwadzieścia parę lat (tak dokładnie ON sam,

a jego rodzice w tym czasie ponad 50 ha) i pisze, że kredyty nie cisną, a no i oczywiście zaczynał od kilkunastu ha. Oby więcej takich gospodarzy,

a wówczas polskie rolnictwo przegoni cały zachód :lol: 

Opublikowano

To cenna netto? Jeśli tak to po obniżkach jest nadal dużo więcej niż średnia w innym mleczarniach, ja przy 45 tys. 1.28 netto, wszystkie mleczarnie w okolicy -5 gr ale u mnie chyba będzie dopiero w następnym miesiącu obniżka

w kosowie l  cena na kwiecień pozostaje bez zmian.

skad takie informacje, to chyba jakies bzdury.

Opublikowano

panowie bez docinek osobistych....... :)  niech kazdy gospodaruje jak umie .Tu wymieniajmy sie cenami mleka.Dzieki temu ja idac do mleczarni majac obraz mam argument ze w mlekowicie cena taka a  u nas taka .

Chociaz malo to daje to przynajmniej niech wiedza ze gdzie indziej jest 2 razy drozej i ja to wiem a nie tylko slysze ,ze cena spada i spada.

ZDROWIA

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v