Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego ''to cena ziemi jak za darmo po 40 tys za ha to szybko się spłaci a nie tak jak u nas 90 tys za ha'' ,,,czym Ty chcesz niby  tak szybko spłacić 40 tyś za ha ???????????????? ,jak cena świniaków oscyluje w granicach 4-4,1 netto ???

Opublikowano

Okolice Świecia - Prosiaczek - 4,00 zł + vat - bez zmian od miesiąca, a tymczasem prezes kupił od lokalnego rolnika 60ha ziemi razem z zabudowaniami, podobno będzie sprowadzał duńczyki, a tak narzekają że nie ma interesu - niech każdy sobie przemnoży 60ha po 40tys zł

A w Osielsku jaką ładną siedzibe otworzyli :)) zakłady mięsne mają kasy jak lodu od dłuższego czasu doją rolników jak chcą co to za cena 3,60 4,50 i tak skacze zmówili sie i dyktują cenę. Wiesz ile może kier płaci ? 

Opublikowano

3,80 wlkp agrohandel cena leci na łeb , posprowadzali duńskie żywe i piz,,, kto werszcie z tych ci... z pls zajmnie sie polskim rolnictwem, nikt bo mają to w d*p.. frajerzy

3,80 wlkp agrohandel cena leci na łeb , posprowadzali duńskie żywe i piz,,, kto werszcie z tych ci... z pls zajmnie sie polskim rolnictwem, nikt bo mają to w d*p.. frajerzy

Opublikowano

Dripol aż 40 gr świnia 3.70 za kg a kaszanka w sklepie 9 zeta popier... kraj

Opublikowano

a i tak PO prą w wyborach nie tegi co trzeba wieś nie ma WODZA i nas zaje..ą  40 milionów ludzi a niema własnego samochodu ciągnika a nawet roweru  ale zato marketów w h.j  połowa biednych województw już krzakami zarośnięta

Opublikowano

to jest bandytyzm w okolicy warszawy kaszanka 11 ,80 kg mortadel 20 .80kg a prawie wiejska kiełbasa 29 zł kg  mam dość sprzedam ostatnie 19n szt i tylko dla własnych potrzeb będę chodował żeby padliny z zachodu nie jeść

Opublikowano

No widzę ładnie się robi. Trzymałem 11 sztuk z myślą że teraz cena podskoczy a tu zonk, trzeba będzie pewnie dołożyć, teraz mogą mieć ok.130 kg. Zwykle o tej porze świnie szły w górę. Jak do żniw się sytuacja poprawi to trzeba będzie się poważnie zastanowić nad likwidacją :(.

Opublikowano

jak masz z czego to dokładaj bo ja nie będę rodziny okradał żeby tuczyć złodzieji prawie 1,5 mln gospodarstw składa o dopłaty i gdzie oni są tak dobrze im się żyje tak pasują  ceny mleka tucznika i inne

Opublikowano

Oglądałem dziś parę minut programu tydzień. Z tego co mówili goście ta sytuacja jak to określił kiedyś nasz kochany minister jako ustabilizowaną utrzyma się przez kilka lat. A najlepsze jest to, że za jakiś czas na rynek "wypuszczą" mięso" które obecnie jest przechowywane za "dopłaty"  i że tylko duzi trzymający duże stada mogą wynegocjować cenę która będzie satysfakcjonująca.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v