Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jakby człowiek się patrzył co mówią w TV w agrobizesie to każdy rolnik już dawno powinien być milionerem.

Cena przy małej ilości u mnie w rejonie do 4.50zł .

Więksi hodowcy rzecz jasna mają inną cenę.

Opublikowano

Właśnie natknąłem się na zeszyt z 2001 roku i wtedy (w lutym) cena za kg wagi żywej wynosiła 3,95zł+vat. Wiem, że liczy się średnią, ale ludzie - minęło 14 lat, koszty poszły niesamowicie w górę a cena na tym samym poziomie - przy obecnych uwarunkowaniach - poziomie dna

Opublikowano

A ja mam fakturę z 1996 roku i cena jest 4,10+vat. i to u pośrednika, ale  Vat wtedy był 3% .No i popatrzcie 20 lat minęło ceny się nie zmieniły a wszystko poszło trzykrotnie do góry.

Dziś byłem na strajku w NURZE trasa 63 Łomża Siedlce i wiecie co nas hodowców wieprzowiny było 3, reszta krowiarze -mleko im spadło z 1,60 zł na 1,30. no i trzeba protestować. taaaaka bieda a traktory jak u korbanka.Były rozmowy o tym o tamtym i w końcu zapytali mnie po ile sprzedałbym takiego 100 kg , powiedziałem 4,50-4,80 i zabieraj. To powiedzieli ci krowiarze że po 3,50 to do domu mu przywiozą.

To do k...wy nędzy skamlesz o 30 gr za mleko a na  świniaka żałujesz 4,50 jak jest po kosztach.Pojechałem stamtąd bo nie wytrzymałem,chyba w protestach nie o to chodzi żeby jeden zarabiał kosztem drugiego. POZDRAWIAM WSZYSTKICH..

• Like 1
Opublikowano

tak tylko ze pamiętam takie czasy ze jak w 2000 r sprzedało sie 40 szt świń to nie tylko farmer na całą okolicę, ale za tą kasę to można było pole w hektarach kupować, i jeszcze starczyło na drugi plasterek wedliny na kanapkę. niestety koszta rosną i tylko odwotnie proporcjonalnie do zysków.   5,9 WBC netto E klasa 

Opublikowano

panowie nie dajcie się, za całego tira można uzyskać 4,8 jak się ma dobry towar; 4,7 to większość kupujących płaci. Wystarczy wejść w portal cenyrolnicze i wystawić ofertę sprzedaży. Gwarantuję, że zaraz będą telefony. pozdrawiam

Opublikowano

witam jutro niby po 3,80 +vat powiat bydgoski :)

A co do strajków w tvp 2 w panoramie pokazują rolników co krytykują innych rolników że po co strajkują że izdebski i ten senator z pisu tylko propagande i kampanie robią a inni co blokują to wo góle nie wiedzą po co tam są że są zmanipulowani i idiotów robią z rolników. Ku...a ja bym tym rolnikom co krytykują takiego kopa w dupe zasadził że by polecieli ... jak można krytykować ja rozumiem że nie każdy może pojjechać na strajk ale każdy powinien popierać a już na pewno nie krytykować ! To jest celowe dzielenie rolników przez telewizie !! 

• Like 1
Opublikowano

U mnie też pierwsza podwyżka w tym roku aż 10gr. na 3.80+vat! A Sawickiego to bym za jaja powiesił,powiedział że nie będzie rozmawiał ze strajkującymi rolnikami na drodze czy w namiocie!  A wiecie że teraz jest więcej zwrotu podatku akcyzowego dla rolników?  Pewnie nie pod donieśli 0,01!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v