Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, sprzedawał ktoś byki do ZM BM Kobylin, bo mam 4 simy do sprzedania pod koniec stycznia? W grudniu jak sprzedawałem hf-y handlarzowi to już po fakcie dowiedziałem się, że kobylin daje 20 gr więcej na żywej wadze i jest możliwość zapłaty gotówką. Jak u nich wygląda sprawa wagi i czy przy przelewie na konto długo zwlekają?

Opublikowano

Koledzy dzięki za podpowiedź. Plan miałem taki, żeby sprzedać simy do kobylina i w ich miejsce kupić kolejne też z kobylina, ale czytając w innych tematach to z jakością cielaków u nich różnie. Swoje hf sprzedawałem po 6,2 netto także może lepiej nie kombinować za kilka groszy drożej. Jeszcze raz dzięki.

Opublikowano (edytowane)

Handlował ktoś z firmą TOMEX z Dąbrowy Tarnowskiej, jakieś opinie potrzebuje, głównie czy uczciwi są. 1 raz maja do mnie przyjechać.

Edytowane przez romanwiatr
Opublikowano

Temper Pernach jest z okolic Warszawy ale skupuje w mojej okolicy. Ma wagę na samochodzie ale przed każdą sprzedażą ważę byki i różnicy jest niewielka max kilka kilo. Co do ceny to w tej chwili nie orientuję się ale na początku grudnia za mieszańca z lm o wadze 550 kg dostałem 6,80 ale mówił, że gdyby miał ponad 600 kg to był w stanie zapłacić ponad 7 zł. 

Temper Pernach jest z okolic Warszawy ale skupuje w mojej okolicy. Ma wagę na samochodzie ale przed każdą sprzedażą ważę byki i różnicy jest niewielka max kilka kilo. Co do ceny to w tej chwili nie orientuję się ale na początku grudnia za mieszańca z lm o wadze 550 kg dostałem 6,80 ale mówił, że gdyby miał ponad 600 kg to był w stanie zapłacić ponad 7 zł. 

Opublikowano

masz numer do RAVY to podaj 

z Rava można handlować ale, bynajmniej u mnie platnoc 2 tyg i radze napierw zapoznać sie z instrukcją obslugi wagi, bo ci co jezdza i zbieraja bydlo, jak mowia nie znaja sie na niej :huh:

tara 50 - 70 kg wbita to standard :wacko:

po wyzerowaniu jest jak najbardziej ok :D

Opublikowano (edytowane)

Handlował ktoś z Gadowskim? Jak z wypłacalnością u tego Pana? 

Handlował ktoś z Gadowskim? Jak z wypłacalnością u tego Pana? 

Znajdź temat "opinie o firmach skupujących" a tam jest cała litania na temat tego pana. Podrzucił bym link ale nie chce mi wkleić

Edytowane przez robert123farmer
Opublikowano (edytowane)

No mi właśnie tez chodzi o Wiesława Gadowskiego (zielony samochód). Bo tamten temat co podany jest w linku powyżej to chyba nie chodzi o tego Gadowskiego tylko o innego jak się domyślam. 

Edytowane przez Renault85-15TX
Opublikowano

No jeżeli chodzi o Wiesława Gadowskiego to jest wszystko w porządku nie ma co zarzucić. Wpłaty terminowo, waga się zgadza, oferowane ceny też w porządku. Jeździ zielonym MAN-em przystosowanym do przewozu bydła. Z bydłem też potrafi się obejść bezstresowo.

Opublikowano

sprawdz mnie w Krs pozatym wrzystkie wagi ktore posiadam sa legalizowane i zadna waga mi nieprzeszkadza.wiec mnie nieoczerniaj.a za to ze nieprzyjechalem to cie przepraszam .jezeli jeszcze raz tak napiszesz zglaszam sprawe do sadu.i zobaczymy.. o bedzie dalej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v