Skocz do zawartości

Pług Akpil czy Agro-masz

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Cześć wszystkim, mam oto taki dylemat, interesuje mnie pług 3+, i albo to byłby Akpil km180R albo Agro-masz PO3, jak uważacie który z tych pługów wyróżnia się lepszą jakością ?

Opublikowano

Akpil posiada delikatniejsza rame,i ma mniej wywiniete skiby.A jezeli chodzi o plug ze zrywanymi zabezpieczeniami to do akpila sa specijalne sruby,ktore sa drogie,a do agro maszu wystsrczy kupic i zalozyc zwykle sruby.

Ja wybralam agro masz z wyzej wymienionych powodow.Agro masz ma duzo solidniejszq ramek,i w razie usterki serwis na prawde godny polecenia.Sama sie o tym przekonalam :-)

Opublikowano

Aha dzięki :) No akurat ja bym brał na zabezpieczeniach resorowych, na odkładnie nie zwróciłem uwagi a rama fakt, w Akpilu jest delikatniejsza, ale może stal lepszego gatunku?:)

Opublikowano

Akpil posiada delikatniejsza rame,i ma mniej wywiniete skiby.A jezeli chodzi o plug ze zrywanymi zabezpieczeniami to do akpila sa specijalne sruby,ktore sa drogie,a do agro maszu wystsrczy kupic i zalozyc zwykle sruby.

Ja wybralam agro masz z wyzej wymienionych powodow.Agro masz ma duzo solidniejszq ramek,i w razie usterki serwis na prawde godny polecenia.Sama sie o tym przekonalam :-)

Nie pisz głupot o śrubach bo w akpilu na zabezpieczeniu KOŁEK ścinany wsadza sie zwykła śrubę 16 na 80 /10.9

Fakt agromasz ma ramę 140 x 140 a Akpil 120 x 120 tyle że oba pługi ważą praktycznie tyle samo.