Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema chciał bym się was zapytać czy dobre maszyny chce dobrac do fendta 312 pług 4 skibowy kverneland ab 100, talerzówkie staltech t30s z hydropakiem, agregat uprawowy 4.20 pod ziemniaki żeby uprawić. siewnik amazone d9 . i belarkie metaltech czy dobry to był wybór na start bo fendta mam dopiero tydzien ? i powiedzcie czy by uciągnoł agregaty pługi i siewnik co podałem ? jak nie doradzcie inne nowesze maszynki do niego

Edytowane przez MlodyRolnik32
Opublikowano

hej fendt 312lsa super ciagniczek gratuluje wyboru napewno bedziesz zadowolony a co do maszyn plug mozesz 4 kv vd obrotowy smialo da rade fendcik ma 120KM agregat to bym ci proponowal amazone aktywny RPD 3m z nadbudowanym siewnikiem lub amazone 301 z hydropaniem + siewnik d8 lub d9 agregat aktywny zrobi super robote tez pod ziemniaki i wygoda czas przy sianiu za jednym przejazdem uprawiasz i siejesz,z talerzowka da se rade bez problemu jak i innymi maszynami pamietaj to jest FENDT  ps. napisz ktory rok i ile ma godzin pozdr :lol:

Opublikowano

stary ale jary xD ma 20 lat xD a godzin to nawet nie pamiętam ale ja nie chce aktywnego agregatu wole  bierny gdyż jedna ta brona od niego kosztuje 30 zł a sąsiad ma aktywny i na 1 h złamał ich 5 to jest też wydatek a za 150 zł mogie nim zrobić biernym 2-3 hektary xD thx za odp ale napisz jeszcze jaki z biernych

Opublikowano

hej niewiem co za agregat ma ten twoj sasiad te noze sa naprawde wytrzymale jeszcze nigdy nie mialem zeby sie zlamal no chyba ze ma jakies kiepskie chinskie jezeli agregal aktywny sie lamie choc jest to bardzo solidna i ciezka maszyna wal packera to strach pomyslec co by bylo gdyby pojechal uprawiac biernym walki  ktore sa delikatne 3mm pewnie rozlecialy by sie w drobne skoro chcesz bierny to szukaj z walem packera 3m minimum naj zachodni amazone, kv ,sa to maszyny solidnie wykonane i firmowe pozd :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez leszczak23
      Witam mam fendta 311lsa z silnikiem d226 .6 
      100KM wolnossący 
      Silnik jest niestety złom i ma pytanie czy silnik od Fendt farmer 311.  Lub 511 favorit 115KM kompletny  z pompą wtryskową rozdzielaczową będzie pasował otworami z przodu do sanek i z tyłu do mojej obudowy turbonata . ? Czy też są juz inne otwory . Ct note jest więcej przeszkód . Pasek  jest inny ,szeroki i alternator inaczej mocowany . Miska czy też inna ? 
      Proszę o poradę  cty warto się w to pchać. 

• Przez hibertusik
      Uszkodziłem czujnik skrętu,więc trzeba wymienić,a tu zonk.  bo nowy w sklepach ok. 1800zł,najtańszy na OLX 1100zl,a serwis to nawet nie dzwonię.Wiec pomiary wykonałem i zastosowałem zwykły czujnik indukcyjny typu npn ,normalnie otwarty średnica fi 8mm  z alledrogo.
      Oczywiście musiałem zeszlifować część gwintu czujnika pod średnicę w zwrotnicy.
      Cena czujnika 35zł.
      A jak trzeba by było 2. To cena najtaniej 2200zł. Serwis ponad 3 tys.
      Więc widać jak nas rolników kroją.
      Takie zdjęcia poglądowe.

• Przez marcel308
      Pomógł by ktoś co oznacza dany bezpiecznik od 2-29?

• Przez master9510
      Witam 
      Mam pytanie w kwestii poziomu oleju w sprzęgle Turbomatik w ciągniku Fendt Farmer 309C z 98r.. Mianowicie zlokalizowałem korek wlewowy/spustowy, spuściłem olej I zalałem tyle co było ale czy na pewno było go tam ile trzeba to nie wiem. Mam instrukcje ale dla Fendta 309Ci i tam jest 7,3 litra. Czy jest jakiś korek kontrolny poziomu oleju w tym sprzęgle lub ktoś wie ile go tam powinno być? Za wszelką pomoc z góry dziękuję 
    • Przez jaakub
      Szukam górnego zaczepu do fenda farmera 306 ls (starszy model). 
      Zaczep na listwie o szerokości 21cm, grubość 3cm, sworzeń 22mm. 
      Czy posiada ktoś na sprzedaż? 
  • Dodaj nową pozycję...
v