Skocz do zawartości

Kampania Buraczana 2k14/15

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Cukrownia Pfeifer&Langen Glinojeck termin na 19 października
odmiana Schubert 55t z ha polaryzacja 17,5% 4 klasa ziemi Kujawsko-Pomorskie powiat Golubsko-Dobrzyński

Zaznaczam ze deficyt wody w naszym województwie a tym bardziej w moim powiecie jest straszny, dreny od wiosny suche jak pieprz :)

A propo ceny limity ok 130zł kontraktowe 125zł ponad planowe 80zł :)

Edytowane przez Arashi95
Opublikowano

Cukrownia Pfeifer&Langen Glinojeck termin na 19 października

odmiana Schubert 55t z ha polaryzacja 17,5% 4 klasa ziemi Kujawsko-Pomorskie powiat Golubsko-Dobrzyński

Zaznaczam ze deficyt wody w naszym województwie a tym bardziej w moim powiecie jest straszny, dreny od wiosny suche jak pieprz :)

A propo ceny limity ok 130zł kontraktowe 125zł ponad planowe 80zł :)

Kolego w cukrowni Pfeifer&Langen Glinojeck ponad planowe po 60 zł, a kontraktowe po 120 zł przy 16% polaryzacji.

Opublikowano

Zabierane 30 pażdiernik 2014 plon 80 t/ha po odliczeniu zanieczyszczenia 10,1 %, polaryzacja 18,9 % Pfeifer&Langen Glinojeck ziemia kl 4a, 4b. Umie prawie połowa w tym roku to ponadplanowe, ceny narazie nie znam.

Opublikowano (edytowane)

a ja czekam na holmera miał być dwa tygodnie temu ma być najprawdopodobniej poniedziałek / wtorek ale nie wiem ... Zastanawiam się czy opłaca się siać pszenice po wykopaniu .... (cukrownia ropczyce)

Edytowane przez aster453
Opublikowano (edytowane)

Cukrownia Krasnystaw teraz niemiłosiernie łupi na zanieczyszczeniach , dawali 5-8 % ale gdy zobaczyli ,że prawie każdy ma ponad plan to dają nawet 18 % , a buraki w tym roku są na prawdę dość czyste, Po co mają kupować nawet po 70 zł jak mogą to mieć darmo.

Edytowane przez ksys

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mszk8
      Czy ktoś z was uprawia ziemniaki przemysłowe (skrobiowe)? Na jakich ziemiach najlepiej one plonują, jaka jest cena "materiału siewnego" i cena podczas zdawania do zakładu, jaki plon da się uzyskać z ha itp.,czyli tak jak w opisie tematu "wszystko o nim"

Pozdrawiam mszk8
    • Przez adaskupodkarpacie
      Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ??  ??? : :'( :-
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!

• Dodaj nową pozycję...
v