Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Masterek24    0

Witam

Mam taki mały problem. Ciągnik na zimno pali elegancko. Jak popracuje nim w polu  ( temp wody w normie ) i go zgasze to nie chce czasami odpalić tzn nie kręci. tylko tak "tyka" i za którymś razem łapie o co chodzi ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    71

Włącznik elektromagnetyczny na rozruszniku nie łączy styków lub są one na tyle przypalone że nawet połączone zworą nie płynie nimi prąd.

A więc wymiana. Nie pamiętam czy był on rozbieralny, bo jeśli tak to jest dla niego jeszcze szansa.

Oczywiście może być także spadek napięcia na przewodzie załączającym włącznik elektromagnetyczny i także będą problemy z uruchomieniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
slajders25    11

Mam ten sam problem tyle że u mnie nie łapie jak jest zimny. Ale dwa trzy razy przekręcę kluczykiem i załapie. Podejrzewałem właśnie że to problem jest z tym włącznikiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Arek    122

Jak będzie słaby styk na włączniku elektromagnetycznym/kablach/połączeniach/masie to mocniejszy akumulator pomoże tylko na chwile albo wcale.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marian20    21

Ja mam tak samo od 3 lat. Przyzwyczaiłem się i tyle. W 6140 tak się dzieje. Kiedyś kolega który nie wiedział o co chodzi ukręcił mi kluczyk w stacyjce. W 6180 mam za to taką sytuację , że po odpaleniu czasami nie działa rewers. Nie wskakuje ani do przodu ani do tyłu tylko miga i pika. Ale jak zgaszę i dopalę ponownie to jest ok. Wie ktoś czym to może być spowodowane?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Michał6180
      witam ma problem ze skrzynią biegów w mf 6180 problem polega na tym gdy przerzucam z zająca na żółwia to ciężko lewarek od biegów przesuwa się w prawą stronę gdzie może być problem? za wszelkie odpowiedzi bardzo dziękuję 
    • Przez czapla112
      Witam, niedawno nabyłem ciągnik MF 3070 ale poprzedni właściciel nie posiadał do niego żadnych instrukcji. Dokładnie nie wiem nawet czego mam szukać. Jakie instrukcje dostarcza producent wraz z ciągnikiem? Czy są takie instrukcje dostępne gdzieś w wersji elektronicznej .pdf ? Ewentualnie może można gdzieś nabyć używane. W ostateczności nowe bo już lepiej chyba zainwestować w wiedzę niż za jakiś czas szukać nowego ciągnika ;P
    • Przez kravter
      witam
      odkad kupilem swojego mf 8120 ciagle pyka mi rozrusznik znaczy przekrece kluczyk on pyknie i nic i dopiero za 5-10 razem zapali zdarza sie tez ze za 1
       
      dzis go wyjolem bo myslalelem ze jak przesune na wlaczniku te bolczyki to przestanie (myslalem ze sie podpalily)
      zakrecilem go znowu ale to nic nie dalo
       
      dodam dla ciekawoski ze jak wezme kablem prad z zasilania (tego grubego co idzie do wlacznika rozrusznika) i podlanczam go bezposrednio do wlacznika (omijajac stacyjke) kreci za kazdym razem!! wiec gdzie jest problem? z gory dzieki za odp.
    • Przez RedPower
      Witam,
      zabrałem się za naprawę skrzyni biegów w mf 3065 ( 32x32) w celu wymiany zużytych synchronizatorów. Rozpołowiłem już traktor i zdjąłem dekiel w komorze w której znajduje się sprzęgło. Co dalej aby dobrać się dalej do skrzyni. Zielony element się cały rusza lecz nie chce wyjść.
      **************
      LINK DO RESZTY ZDJĘĆ: https://photos.app.goo.gl/7c1doGIDZBfkK29Q2
      **************


    • Przez Patryk212
      Witam,
      Mam taki problem z fergusonem, gdy się rozgrzeje nie działa wspomaganie, hamulce, podnośnik skaczę, włącz i wyłącz się półbieg. Dodam, że pompa została wymieniona, orbitrol, filtr, olej. I nadal nic. Co to może być?
×