Skocz do zawartości

Podnośnik Zetor 16245 (ciężka seria) [połączone]

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam ma problem z podnośnikiem 
podnosząc do góry jest świetnie ale z opuszczaniem już ciężko jak np. jest podczepiony kultywator to podnośnik opuszcza do połowy i potem strasznie wolno idzie dalej, a jak jest podczepiony pług 3 skibowy obrotowy to opuszcza od razu do ziemi 

Wiecie może w czym jest problem? 

A według mnie wina leży  w tym zaworze ale jakby ktoś mógłby mi wytłumaczyć co to za zawór i czy bez problemu można go wykręcić :)

post-76660-0-49788700-1424725347_thumb.jpg

Opublikowano

Bardzo możliwe, że to wina tego zaworu. Ja miałem taką sytuację, że podczas pracy w polu pod wpływem różnych drgań ten zawór mi się samoczynnie zakręcał przez co agregat nie chciał dobrze opadać. co kilkanaście minut musiałem go odkręcać na maksa i było wszystko dobrze ;)

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem z podnosnikiem  (podnosi ładnie)Podczas pracy z pługiem obrotowym (obrót na jeden wąż) pług po obróceniu  sam zaczyna się obracać. Siłownik pługa jest sprawny.A 2 sprawa zauważyłem lużnom śrube na klucz 22 w głemieniu obudowy podnosnika ja za klucz a ona jakby urwana była (od czego ona jest) 

Gość grzesiaczek86
Opublikowano

Czołem, podepnę się z moim pytaniem, myślę, że to odpowienie miejsce:)
Otóż, mógłby mi ktoś  napisać jakie jest dokładnie ustawienie podnośnika tzn siłowe, pozycyjne, mieszane itp, bo kupując ciągnik zetor 12245 tabliczka z oznakowaniem była zdarta, instrukcji nie posiadam a poprzedni właściel nie wie :/ jeśli mógłby mi ktoś napisać jak to jest czyli od dolnego położeni po koleji jakie są ustawinia, byłbym wdzięczny :)

Opublikowano

Witam, wiem ze post jest stary ale mam problem z podnośnikiem. Nie reaguje na unoszenie na zimnym i ciepłym silniku. To jest wersja z rozbudowana hydrauliką. W ktorym miejscu jest ten czujnik w reduktorze? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ZimowyZolnierz
      Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu?
    • Przez KlimekPL
      Narodził się kolejny problem w Zetorze 5211. Wymienialiśmy pompę wody na nową, daliśmy nową uszczelkę a miejsce mocowania pompy zostało dokładnie oczyszczone i odtłuszczone, śruby dokładnie i równo dociągnięte a podczas zalewania okazało się, że cały płyn zaczął uciekać właśnie w miejscu mocowania pompy. Gdzie należy szukać przyczyny? Czy jedynym sposobem będzie uszczelnienie na silikon? Bo tak właśnie była zamontowana stara pompa a teraz zamiast tego poszła normalna uszczelka, a płyn ucieka pokaźnym strumieniem (nie kropelkami, tylko normalnie wodospad).
    • Przez Gospodarz18882
      Tak jak w temacie, podnośnik opuszcza po zgaszeniu ciągnika, po 5 minutach cięgna są już w dolnej pozycji. I z ciężarem i bez. Po rozebraniu siłownika na tłoku jest tylko jedna uszczelka i jej stan jest jak na zdjęciu, może być ona przyczyną? z tego co widzę można ją kupić tylko zamawiając z włoch.

• Przez Azor07
      Jaki wybrać krokodyl do zetora 7245 ? Jakiej firmy i jaka szerokość będzie najlepsza?
    • Przez PiotrUrbaniak
      Witam grono, Chcę podnieść moc w moim Zetor Forterra HSX 110 mr.2013. Obecnie ma 107 km i bardzo dobrze sobie radzi, ale teraz potrzebuje podwyższyć moc do 137 km. Moje pytanie to: Jakie firmy polecacie do tego typu operacji? Ile płaciliście za podwyższanie mocy w Forterce lub Proximie? Jakie są efekty? i czy jesteście zadowoleni? Dodam że mój Zetorek ma mechaniczną pompe paliwa a nie Comon Rail. Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v