Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wicherek zakładam normalnie na podnośnik. Zastanawiałem się aby zamontować na kosiarkę dwie gwiazdy żeby odgarniało przed kołami ale to rozwiązanie jest nie sprawdzone a chcę sprzedać tą kosiarkę. 

Opublikowano

Może i lepsza ale trzeba jakoś to napędzić a to komplikuje budowę i generuje dodatkowe koszty. Można by jeszcze napędzać ten wałek jak w hederze do kuku ale to reż komplikacje.    

Opublikowano

A ja mam takie pytanie czy stalki przynitować bezpośrednio do talerza to były by pod kątem do ziemi czy podkładać blachę tak żeby były równolegle do podłoża.Oglądałem dwie kosiarki i one mają zamontowane stalki bezpośrednio do talerzy tylko że nie były jeszcze używane bo to w tym roku taki facet im przerabiał z kosiarek rotacyjnych.

Opublikowano

@gigany nie pchają się w to dużo ci fasoli na polu zostanie. wycinanki samojezdne czy też rotacyjne są tylko dobre dla tych co wycinają bo i tak za ścinanie kasę wezmą. my w tym roku zrobiliśmy wycinarke na 6 rzędów którą kopiuje nierówności pola, bardzo fajna spraw małe straty przy wycinaniu :-D

Opublikowano

Widziałem plantacje ciętą tego typu kosiarką. Nie wiem co było tego przyczyną ale to była porażka. Fasola co prawda nie podsypana ale powinno dać się wykosić trochę lepiej. Masz może jakiś filmik jak ta maszyna pracuje??

Opublikowano

@bomber84

u mnie to wyglądało tak, straty przy ścinaniu były bardzo małe praktycznie takie jak bym ścinał tradycyjnie ścinaczem xD

A to link do filmiku https://www.youtube.com/watch?v=SeK6e-Mz4u0

Opublikowano

LukaszJohn6930

Akurat się z tym się nie zgodzę z Tobą że musi być posypana
wsza12345

Bo miałem wyjechać za granicę i by stała ale plany się zmieniły i będzie scinac dalej :-)

Opublikowano

LukaszJohn6930

Akurat się z tym się nie zgodzę z Tobą że musi być posypana

wsza12345

Bo miałem wyjechać za granicę i by stała ale plany się zmieniły i będzie scinac dalej :-)

Trochę może źle powiedziałem , fasola powinna być podsypana , przynajmniej na terenie gdzie ja ścinam :)

Opublikowano

Między Tomaszowem Lub , a Zamościem , znaczy różne są tereny , góry jak i równe pola :)

Ja jestem z okolic hrubieszowa, czyli pola masz takie jak w moich stronach. Masz taką wycinarke czy ktoś Ci ścinał? :-)
Opublikowano (edytowane)

Mam swoją ścinarkę , ale robię też na zamówienie. :)

A dlaczego powiedziałaś że musi być posypana co się dzieje przy scinaniu zapachu czy jak? :-) Bo u mnie zapychalo jak były tylko powoje ale do dosłownie jeden ja drugim a pojedyncze nie przeszkadzały :-)

Edytowane przez Wino800