Skocz do zawartości

Motocykle i motorowery czyli jednoślady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam Ogara 900 i 1500km w 2 miechy zrobiłem bez awarii :)

Jeśli chodzi o opinie rometów to skutery [te automaty] nie mają dobrej opini....

Ale Ogarki cieszą się powodzeniem :)

Opublikowano

Ja ogladalem na allegro Honde NRS 125 i pomyslalem sobie ze sprzedam skutera i kupie sobie taka Honde i zrobie prawko na A1 ale potem wchodze na motorowery patrze a tam Honda 125 pojemnosci zarejestrowana na motorower <_< Co radzicie ? <_< Szczerze powiem ze skuter mi sie znudzil :angry:

Opublikowano

@bamber to sobie kup ta NSR-ka zarejestrowana na 50, jak cie pały dropną to i tak czasami mogą sie czepiać no ale jakoś ujdzie <_< na A1 trocha szkoda kasy nie opłaca sie to zbytnio..<_<

Opublikowano

A jaki byscie polecili żebym mógł śmigac z kartą motorowerową? taki żeby był szybki,mało awaryjny i żebym sam przy nim zrobił no bo przy skuterze wiadomo...A no i oczywiscie nie drogi <_<

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja ostatnio pomykam Jawą 350 TS. Bardzo mocny motor, jeździ się świetnie bo mocy nie brakuje, lubi niestety wypić, przy ostrej jeździe ok 7-8 litrów ( tak jak na czeski sprzęt przystało <_< ).

Opublikowano

no wlasnie Jawa spoko tylko zeby tak nie żarła <_< znajomy miał jawe nieżle rozdup*** to to żarło chyba nawet kole 15, tylko po benzyna jeździli <_<

Opublikowano
Ja ogladalem na allegro Honde NRS 125 i pomyslalem sobie ze sprzedam skutera i kupie sobie taka Honde i zrobie prawko na A1 ale potem wchodze na motorowery patrze a tam Honda 125 pojemnosci zarejestrowana na motorower <_< Co radzicie ? :P Szczerze powiem ze skuter mi sie znudzil :angry:

Jeżeli chcesz kupić tą Honde to przygotuj się na spalanie rzędu 6-8l/100km [rzekomo przy spokojnie-dynamicznej jeździe :lol: ] no i serwisowanie też kosztuje :D

Ale motorek spoko...

Qumpel ma i strasznie mi się podoba <_<

Opublikowano
Ja ogladalem na allegro Honde NRS 125 i pomyslalem sobie ze sprzedam skutera i kupie sobie taka Honde i zrobie prawko na A1 ale potem wchodze na motorowery patrze a tam Honda 125 pojemnosci zarejestrowana na motorower :) Co radzicie ? :) Szczerze powiem ze skuter mi sie znudzil :angry:

Ja posiadam Honde Ns1 80ccm(95r)-oczywiście zarejestrowana na motorower. Przy spokojnej jeździe pali 4-4,5 litra na 100km,jak jej dobrze pocisne to i 5-6 litrów na 100 wychleje. Wrażenia z jazdy super do 100km/h w 10s.V-max120-130(dokładnie nie wiem bo nie było gdzie sprawdzić-brakło drogi ,110km/h wyciągnąłem na luziku) Żaden skuter ni ma do niej polotu-zostają daleko w tyle. Jest mniejsza od 125ccm,a też wiele potrafi no i policja inaczej patrzy, no bo jak by nie było to 125ccm wygląda juz prawie jak rasowy ścigacz. I tak nie będziesz rozwijał wielkich prędkości po drogach publicznych, bo nigdy nie wiadomo kto za tobą jedzie, a motorowerem możesz jechać tylko 45km/h(oczywiście nigdy aż tak przepisowo nie jeżdżę :) )

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jeździłem takim, jest bardzo słaby i zamulony(niecałe 2 km). Nadaje się tylko na ulicę dla jednej osoby(i to nie za ciężkiej). Z dużej góry dochodzi do 60 km/h. Jedyne co mi się podoba to hamulec tarczowy.

Opublikowano

Dziś byłem w serwisie po olej i klocki do mojej Aprili RS50. Poczyściłem wszystko, wyregulowałem. Podczas wymiany zaczoł padać deszcz, lecz to mnie nie zniechęciło do jazdy;). Wyjechałem na łąkę; 1,2,3,4,5,6 +ssanie i smrodziłem laczka<wow> byłem zaszokowany jego osiagami. Na drodze rozpędza się znakomicie jak na "50" i jego Vmax wynowi 0k. 110 km/h. Polecam sprzety z silnikami am6 ;D

Opublikowano
Dziś byłem w serwisie po olej i klocki do mojej Aprili RS50. Poczyściłem wszystko, wyregulowałem. Podczas wymiany zaczoł padać deszcz, lecz to mnie nie zniechęciło do jazdy;). Wyjechałem na łąkę; 1,2,3,4,5,6 +ssanie i smrodziłem laczka<wow> byłem zaszokowany jego osiagami. Na drodze rozpędza się znakomicie jak na "50" i jego Vmax wynowi 0k. 110 km/h. Polecam sprzety z silnikami am6 ;D

Z tym ssaniem to co ci pomogło??

Opublikowano

tak pomaga, w tym gaźniku jest jeszcze jedna dysza, która podaje większą ilość paliwa do komory spalania, nie zamykając przy tym dopływy powietrza. Jeśli przy rozgrzanym silniku włącze ssanie to silnik zgaśnie, lecz gdzy przekrece manetke wieksza ilośc tlenu i paliwa powoduje większego kopa;P