Przekładnia kosy/przekładnia Schumachera - problem
-
Podobna zawartość
-
Przez problem
witam, mam problem ze skrzynią biegów w ciagniku r 4 105 polega on na tym że
pękają łożyska na jednym z wałków na skrzyni biegów w ciągu 6 miesięcy wymieniałem je juę 2 razy
ciągnik ma ok 2000 mtg może ma ktoś podobny problem i pomoże mi usunąć awarię i co może być przyczyną tego stanu.
z góry dzieki i czekam na odpowiedź
-
Przez pablo21
A wiec mam taki problem w moim MF 3080 ze zawiasy w dzwiach czy tam te tulejki plastikowe co tam sa juz sie wyrobiły i drzwi sie opusciły troche i zamykaja sie tylko na pierwszy zabek w zamku i to do tego z trudnoscia ale nie wiem jak wybic te swoznie które sa w zawiasach? Moze ktos juz to robił w swoim MF albo wie jak to zrobic bo ja probowałem i nie mam pojecia jak sie za to zabrac wogole ani w jedna ani w druga strone nie chce to wyjsc. A i jak potem to sie wybije to co z tym zrobic? Dotoczyc nowe swoznie i tulejki do nich zeby drzwi chodziły dobrze jak nowe? Bede wdzieczny za pomoc jakakolwiek. Moze problem wydaje sie smieszny ale w codziennym uzytkowaniu to przeszkadza.
-
Przez T171
WITAM ,odnosnie mojej Valtry T171 ,czy słyszał może ktoś o takiej usterce jaką opisuje? co mogło być przyvzyną? wada fabryczna czy moze słaby materiał?sam jestm operatorem i dbam o nią jak o dziecko ma 1300mth i wszystkie przeglady robie w ASO i przepłacam oczywiscie..ale dlaczego mogło wyrwać obudowe łożyska z przedniego mostu?
-
Przez Gość
Witam
potrzebuje szybkiej porady jak dalej postąpić
Ciągnik poszedł na wymianę sprzęgła przy zlewaniu oleju wyleciały jakieś igiełki .
Nie wiem czy rozbierać skrzynię i szukać wiadomo to poważna i kosztowana robota ogólnie brak częsci
Pod obciążeniem w skrzyni nic nie pukało ani wyło , biegi nie zgrzytają , jedyny hałas to stuk przy gaszeniu i trochę rzęzi na 4 biegu na reduktorze ale to tylko na małych obrotach powyżej 1200 obr sie wycisza
Biorę pod uwagę że może ktoś kiedyś robił skrzynie i dobrze nie wyczyścił pozostałości
Może ktoś z Was zna objawy rozsypanego łożyska igiełkowego w takiej skrzyni
Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Noże w prasie variant 280 rc same się chowają
Kłos żyta