Kurnik ze stodoły.
-
Podobna zawartość
-
Przez krzysiu9802
Witam. Koledzy czym ścielicie na kurniku ? Długi czas ścieliłem ręcznie, i od krótkiego czasu zacząłem ścielić rozrzutnikiem do obornika. O co na temat Tomahawku ? Jak to się sprawuje ? Co jeśli będzie kamień w balocie ? Iskry pójdą ?
-
Przez dawidursus323
Hey. Jak ocieplić kurnik zrobiony z tzw. blaszaka 5x3? Będzie on na wylewce postawiony i u dołu jak będą szpary to go cementem zalepię.Jak go ocieplić? Jeśli styropianem lub wełna mineralną to jak go/ją przykręcic/przylepić do blachy od zewnątrz.
Czy zdałoby egzamin ten styropian/wełnę przykręcić? do blachy i potem siatką i klejem pozalepiać aby jakoś to wyglądało?
-
Przez sobek112
Zastanawiam się czy hodowla kur jest opłacalna? 3 lata temu kupiłem działkę 20ha w jednym kawałku, z dwóch stron jest las, najbliższe zabudowania w odległości 1km a działka graniczy z drogą wojewódzką. Teren lekko pagórkowaty, najbliższe miasto 10km są to okolice Mławy woj war-maz. Zrobiłem już warunki zabudowy na 6 kurników po 25tys. Wchodzić w ten 'biznes" czy sprzedać?
-
Przez sannjas
Witam wszystkich!
Mam nietypowe pytanie - chciałem kupić kurnik i dostosować go do celów produkcji meblowej.
Kurnik jest dość spory 12x100 m. Obawiam się jednak jednego - zapachu. Rozumiem, że podczas produkcji broilerów kury zwyczajnie załatwiają swoje potrzeby na posadzkę i wszystko w nią wnika.
Czy jest sens zajmować sobie głowę tematem kupna kurnika a następnie czyszczenia go z ptasich odchodów? Czy to w ogóle da się zrobić?
Jakie są koszty takiego czyszczenia? Czy trzeba zerwać posadzkę i położyć nową?
Czy ściany też chłoną zapach?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Sannjas
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kury strasznie sie dziobią
Oświetlenie stodoły