Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

jęczmień 720 netto

pszenżyto 600 netto

W mojej okolicy zboża im brakuje, biorą wszystko co się da.

Opublikowano

Apropo transportu

potrzebuję pilnie przewiesc siewnik do warzyw z rejonu Zamościa do woj Pomorskiego

Pomoże ktoś?

Osobówką z przyczepka nieda rady ? Ja przewoziłem siewnik zbożowy z lubelskiego na warmię ( 460 km x 2) Żyto dwa auta po 580 netto sprzedałem do gorzelni .

Opublikowano

chłopaki orientujecie sie jak tam kontakty terminowe na pszenice i na rzepak? bo mam okazje podpisac kontrakt na pszenice po 740 a na rzepak 1420 co o tym sądzicie? osobiscie uwazam ze to w miare dobre ceny jak na zniwa

Opublikowano

chłopaki orientujecie sie jak tam kontakty terminowe na pszenice i na rzepak? bo mam okazje podpisac kontrakt na pszenice po 740 a na rzepak 1420 co o tym sądzicie? osobiscie uwazam ze to w miare dobre ceny jak na zniwa

netto czy brutto ? ale coś podejrzewam , że w żniwa będzie sporo niżej.

Opublikowano

podałem ceny netto? gdyby to była firma z mojej okolicy to bym sie nie bał podpisac kontraktu ale firma jest z Wąbrzeźna a ja z Wrocławia. a firma nazywa sie Ampol Merol czy ktoś słyszał coś o tej firmie?

Opublikowano

dobry kontrakt musieli podpisac wczesniej z kims a jeszcze znajomy jest tam dyrektorem regionalnym na dolny slask to nam powiedział ze maja dobre ceny teraz ale to tylko do dzisiaj bo jutro juz pszenica w dół leci bo u Mnie w dolnym slasku to max 700zł netto moge wyciagnac za pszenice

Opublikowano (edytowane)

mam pytanko w mojej pszenicy niestety żyto wystepuje w ok 30% i pytanie brzmi sprzedam takie zboze do elewatora?

To juz chyba mieszanka nie pszenica. Ciezko będzie Ci w ogule to sprzedac... Paszówka i to ze sporo niższa cena.

Edytowane przez matyziak
Opublikowano (edytowane)

W ostanie zniwa miałem 0.60 ha mieszaniny. Było i sporo żyta i pszenzyta i pszenica. Sprzedałem oczywiscie jako paszówka i w cenie Pszenicy paszowej i bez niższej ceny.

Edytowane przez andrzej1988
Gość Profil usunięty
Opublikowano

U mnie od zeszłego tygodnia cena netto spadła o 20zł i nadal spada. Więc nie wiem czy jest sens czekać.

Opublikowano

Maciek z okolic słupska tirami odbierają HaGe, Bigus i Rolmasz, tych dwóch ostatnich nie polecam bo krętacze.

Ja z HaGe mam już podpisane kontrakty na żniwa.

Pszenica 790 netto, pszenżyto 675 netto, rzepak 1380 netto, jęczmień czekam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v