Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakby ktos chcial moge dac namiar na jeczmien po 750 netto odbior z gospodarstwa preferowane swietokrzyskie....100 % wyplacalny gosc odbior calosamochodowy cena na poczatek tygodnia.....

Opublikowano

znajomy ładował pszenicę na paszarnię w centralnej Polsce 770 netto prędzej miał 780 netto więc obniżka nie znaczna, wydaje się że idą nowe wstawienia kurczaka

Opublikowano

kolego qq 700 netto? ja sprzedalem jedno auto po 650 netto a to i tak dobra cena bo nikt wiecej niz 630 netto nie chce dac twierdza ze z ukrainy maja tansza niz w kraju i to z dostawa wiec dyskusji nie ma....

poki co na wiecej niz 650 netto bym nie liczyl....

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj byłem na szkoleniu i mówili że qq ukraińską można kupić za 580+vat Także u mnie w lubelskim jest to poważny problem bo ceny na qq nie ma :/ A podobno na tą qq z Ukrainy nie ma cła i dlatego tyle jej przychodzi.

Edytowane przez PanJoker
Opublikowano

a no tak bedzie bo jeszcze doplaty uzupelniajace zabiora i bedzie komplet....na razie jeszcze sadownicy i krowiarze dobrze zyja ale jak rosja zacznie wymyslac to i to sie skonczy....

dwa takie sezony jak ten i ciekawie co powiedza ci co ziemie po 50 tys za ha kupowali na kredyt albo nowe maszyny jeden przed drugim.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v