Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

nie do Janikowskich z Gniewu.

A ta firma Piemont to zkąd i jak z płatnościami?

Oni są z Giżycka Warmińsko-Mazurskie .Jak miałem byki ,to sprzedałem do nich i super zapłacili .Zostawili mi przyczepę i ładowałem byki ,a teraz to sami ładują już taka kulturka :D .Cały czas kupują na nszym terenie i częto ich widzę .Płatność dostałem przelewem na konto .Jak masz coś na sprzedaż ,to dzwoń do nich na necie jest nr tel .

oki dzięki ciekawe czy po 2 sztuki będą chcieli zajechać?

Opublikowano

słyszałem ze cena bydła w poniedziałek ma spaść o złotówkę, ale czy tom prawda to się okaże :(

Twoje  obawy potwierdzają się, wprawdzie spadek narazie nie wynosi złotówkę, ale około 50 gr, dziś dzwoniłem umówić się na odbiór bydła i skupujący powiedział że coś się dzieje na rynku wołowiny czyli cena w dół................... :(

Opublikowano

Spadek o 50gr to na jaką cene? za jakie hf, miesznce miesne, sami siejecie panikę...

kolego nie unoś się..... spadek za MM, mieszańce i H-F, ostatnia oferta za mieszańca wynosiła 6,8 zł netto/ kg, dziś 6,30zł netto/kg , więc jeśli u Ciebie cena nie spadła to się ciesz a nie kwestionuj tego co ktoś pisze.......

Opublikowano

Z tymi cenami to jest ściema .Niby jest embargo i wołowina nie ma zbytu ,to dlaczego kupują pośrednicy ..po to żeby się nachapać i obniżają cenę na tyle na ile hodowcy się zgodzą i lecą w dół .Jeszcze taka mała ciekawostka u mnie w sklepie pytałem się o wołowinę i to już nie pierwszy raz i wołowiny jest brak już nie wspomnę o cenie na półce ,a tej w skupie która spada ,a w sklepie żeby było śmieszniej rośnie .Pamiętacie ceny świniek z przed kilku lat jak były po 3 zł i mniej i były blokady na ulicach ,a ja sam zawiozłem brony na szosę wojewódzką i z kolegą widłami kierowców częstowaliśmy ,co się unosili z łapkami .Pozdrawiam .

Opublikowano

Też tak sobie często myślałem,skoro nie ma zbytu to po cholere kupują,u nas w okolicy nie byłoby nawet komu iść strajkować na ulicę,bo jeden z drugim sie nie odzywa

Gdyby rolnicy strajkowali widowiskowo jak górnicy to by może ci na wiejskiej trochę trzęśli portkami i cos by sie ruszalo w takich kwestiach szybciej.

Opublikowano (edytowane)

znow widze ze wiekszosc wypowiedzi pochodzi od handlarzy!!! Na podlasiu cena bykow nie spadla i nie spadnie bo jest zbyt Co do ceny maja podroby jak wiekszosc zakladow placi poubojowo za mieso a podroby ,skore rogi i kopyta maja gratis !!!! spadła cena na krowy mleczne o slabej budowie Ze wzgledu na widmo kary za przekroczenie kwot i nadchodzaco zime  zrobilo sie wyjatkowo duzo tego towaru

My "FRAJERZY " Nie potrafimy sie zjednoczyc i walczyc o swoje ! caly rzad slizga sie na naszych d..pach A jeszcze wielu z nas bedzie SUPER FRAJERAMI bo zagłosuja na psl

Edytowane przez marijusz
  • Like 1
Opublikowano

Moze trzeba zapytac co zrobil prezes zarzadu polskie mieso witold choinski  oraz cala ta klika pierdzacych w stolki bo od czasu wprowadzenia zakazu uboju rytualnego mowi tylko ze musimy zrobic, ze trwaja prace nad jakims projektem itd wiec moze czas ich rozliczyc z efektow pracy. jezeli nie zrobili nic to za co biora wynagrodzenie???????

Opublikowano

Prezes tańczy po świecie z d*pami za kase co nam kradną z każdego bydlaka na fundusz promocji wołowiny,znajac życie to w Argentynie promują wołowine:)

Opublikowano

głosowania nad rytualnym nie będzie czekają na rozstrzygnięcie Trybunału Kon. natomiast to co do cen ludzie przytrzymajcie trochę te byki (to nie świnie więc można) ze 3 miesiące zobaczycie co będzie .  tak jak ktoś pisał  na haku drożeje a nam w dól 3 lata temu kupowałem  wołowine extra górnozraz za 1kg 18zł( w ubojni bo w sklepie to 38zł))  a dostawałem z byki koło 7zł teraz kupuje po 24 zł a za byki dostaje 6,30zł (wszystkie ceny netto)  i pytam własciela co jest a On mówi że koszty mają większe a ja to co mam mniejsze?? 

Opublikowano

A ta firma Piemont to zkąd i jak z płatnościami?

Firma PIEMONT jest z Giżycka ale ja osobiście już nic do nich nie sprzedam bo w gospodarstwie umawiają się po obejrzeniu byków na jakąś cenę a po zważeniu dają mniej - i już 3 znajome osoby w ostatnim czasie tak przejechali Co do płatności to była w terminie ale za takie praktyki są już w zasadzie spaleni 

• Like 1
Opublikowano

Witam slyszal ktos o firmie FH Sobieradek lub F.H. KAM-AR interesują mnie opinie jak z płatnościami i waga:) 

Witam.Z firmą Sobieradek współpracuję już kilka lat,jak na razie nie bylo problemów z wagą i płatnością z reguły pieniądze do 14dni na konto.

Opublikowano (edytowane)

dzis widzialem w sklepie ogon wolowy cena 18 zl za kg a nam za mieso po 13zł nie wychodzi ZLODZIEJE !!!!W mojej oborze to juz ostatnia partia bykow ~!!dochowam i nie wstawiam wiecej wole slome i siano pod dachem trzymac niz za darmo zdrowie przy bykach tracic !! Rozmawialem ze znajomym co wczoraj byl na skupie W prawdzie za byki nadal cena krazy w okolicy 7 zl ale za  krowy hf to nawet po 2.5 zł posrednik proponował Tragedia !!!!

Edytowane przez marijusz
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v