-
Podobna zawartość
-
Przez andrz17xd
Witam wszystkich tutaj na forum. Piszę tutaj bo chciałbym się was poradzić w pewnej sprawie, a szczególnie chodzi mi o użytkowników którzy posiadają kombajn claas dominator 85. Chciałbym się dowiedzieć od czego służy lampka zaznaczona w kółeczko na zdjęciu. Domyślam się, że służy ona do retromatu, ale chciałbym się dowiedzieć co dokładnie ona sygnalizuje?
-
Przez kwiatekstokrotki
Witam
Zakupiłem niedawno Dominatora 68s i potrzebuję pomocy w ustawieniu kombajnu tj. klepiska, obrotów bębna , dmuchawy, sit górnego oraz dolnego do rożnego rodzaju zbóż podczas żniw. ps nadmienie,ze kombajn u poprzedniego własciciela kosił przez rok kukurydze, u wiem,ze klepisko jest ustawione,,luzno"...
Może ktoś pomóc i podać ustawienia do konkretnych zbóż:
pszenica, żyto pszenżyto, jęczmień i owies.
-
Przez Darek1986
witam. mam pytanie gdzie znajdę czujnik pod pedał sprzęgła do case są tam dwa ten jeden znalazłem ten większy a tego małego nie mogę morze mi ktoś pomorze .
-
Przez rybson2000
Od 3 lat mając ten kombajn zauważyłem nasilające się zgrzytanie podczas zmiany biegów. Nie zależnie czy zmiana zachodzi z 1 na 2 czy 1 na R reakcja jest taka sama. Zostało pociągnięte sprzęgło ale efektów brak. Tarczy sprzęgłowej to nie jest raczej wina bo nic się nie ślizga. Miał ktoś taka sytuacje?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Bezpiecznik reduktora obrotów naganiacza dominator 98
Claas dominator 38