Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mapowanie jest u mnie głównym wymogiem i musi to być. Nikt nie będzie się tym bawił bo na usługi głównie kombajn i ma robić ha. Co do 4x4 to uważam że jak nie można wjechać to się nie wjeżdża. U nas raczej równy teren i w tym roku to oprócz kuku posianej na łąkach to wszędzie sam wjeżdżałem i wyjeżdżałem. Dwa razy na 300 ha potrzebowałem ciągnika aby mi pomógł

Opublikowano

Wiadomo że gdyby było byłoby fajnie bo bardziej pewnie by się kosiło na grząskim terenie. Ten rok pokazał nam swoje uroki. Wszystko niestety sprowadza się do kwestii ceny. 

Opublikowano (edytowane)

Ale to jest inwestycja na lata ,tym bardziej że robisz usługi . Przy zakupie też odpuściłem ze względu na cenę ok.60 koła ale z perspektywy czasu była to błędna decyzja. Wymiana klepiska w CX to chwilka w porównaniu do konkurencji.

Edytowane przez daniel10
Opublikowano

Cena jest w postach wyżej. Tak między nami praktykami to jaką wydajność ma cx? Da radę 15 ton pszenicy w godzinę??? O kuku się nie pytam bo 20 ton w godzinę musi zrobić. A napędu 4x4 nie biorę. 10% ceny to zdecydowanie za dużo za napęd. W droższym kombajnie te procenty się zmniejszają także do wydajniejszego kombajnu napewno to by się bardziej opłacało

Opublikowano

Porównania na papierze porównaniami a mi chodzi jak to jest w praktyce. Poza tym nie wiem ile robi tc. Z tych trzech modeli to papierowo najlepiej wypada w540 jako pięcioklawiszowiec bo największa powierzchnia sit i wytrząsaczy

Opublikowano

No i jak zwykle ten najlepszy tamten gorszy a żadnych danych które to potwierdzają nie ma. Możemy sobie gdybać o powierzchniach sit, wytrząsaczach, aps-ach, separatorach ale co jest w tym wszystkim najważniejsze??? Ile ton w praktyce na godzinę pszenicy da radę zrobić każdy z nich w tycakich samych warunkach. I to nieważne czy ten ma oświetlenie led w opcji a tamten blokadę w standardzie bo to nam nie zwiększy wydajności. Handlowiec od cx'a powiedział że zrobi 15 ton pszenicy w godzinę a jak to wygląda w praktyce????