-
Podobna zawartość
-
Przez pn111222
Potrzebny blok silnika do Ursusa 4512 może być używany, gdzie można dostać takie części? bo na wszystkich stronach (olx, anonse, itp.) brak ogłoszeń.
-
Przez Gość
Witam, mój problem dotyczy ciągnika case 5140 maxxum. Dokładnie chodzi o to, że przestała się wyświetlać prędkość jazdy. Domyślam się, że coś jest nie tak z czujnikiem, jednak nie mam zielonego pojęcia, w którym miejscu się on dokładnie znajduje. Czy byłby ktoś na tyle miły i wrzucił zdjęcie, w którym miejscu jest ten czujnik? Z góry dziękuję.
-
Przez witek99
witam.
jestem przed kupnem ładowacza czołowego do ciągnik ursus 4512, i nie wiem jaki wybrać (napewno nie chce firm METAL-FACH ani METAL-TECHNIK).
jaki ładowacz polecacie do tego ciągnika musi być 3sekcyjny i dobrze by było aby miał joystick.dodam ze mam małe gospodarstwo a tur będzie używany do załadunku obornik i do zawożenia i owijania sianokiszonki w liczbie 100 szt
-
Przez El_Chapo2812
Witam, posiadam Ursusa 4512, od mniej więcejcpół roku zaczęły się problemy ze skrzynią biegów tzn. Podczas jazdy biegi wchodzą i wychodzą bardzo płynnie, bez zgrzytów. Natomiast podczas postoju i pod obciążeniem jest problem przy wyrzuceniu i wrzuceniu zwłaszcza jedynki oraz wstecznego. Przy wrzuceniu strasznie zgrzyta a przy wyrzuceniu trzeba dwoma rękami trzymać lewarek. Ciągnik chodzi głównie w prasie walcowej i agregacie uprawowym(ciężka brona z wałem).
Proszę o wasze rady i uwagi co może być tego przyczyną i jak to naprawić gdyż jest to bardzo uciążliwe.
Pozdrawiam
-
Przez Berpaw
Witam.
Mam problem z podnośnikiem w URSUS-ie 4512 jak jest pusty bez żadnej maszyny to działa odwrotnie kiedy powinien podnosić to on opuszcza a jak opuszczać to podnosi ale jak jest coś podpięte to wszystko działa tak jak należy. Miał ktoś może takie przypadek i może mi pomóc jaka jest tego przyczyna?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas Dominator 96 - problem z utrzymaniem prędkości wariatora
Ursus 4512 Pług Unia Grudziądz 3