Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ma pytanie jaki tur był by dobry do proximy ? Zastanawialiśmy z tatą się nad metal fach lub agromasz w grę wchodzi też agrimet CX 16 przekonuje nas do siebie :)

A jakie jest wasze zdanie ? Chodzimy najbardziej o opinię użytkowników. Z góry dziękuję :)

Edytowane przez cezar90234

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Ferdek07
      Witam!
      Mogę znaleźc dużo informacji na temat 8441 ale o mniejszych proxima jest bardzo mało, może wypowiedzą się posiadacze 6441 i 7441 na temat swoich maszyn jakie mają wyposarzenie dodatkowe, czy są potrzebne obciążniki i szersze koła na temat awaryjności i spalania
      Tylko prosił bym wypowiedzi posiadaczy lub ludzi którzy mieli do czynienia z tymi maszynami a nie np. właścicieli starych 7211 (nic nie mam do 7211) którzy nigdy nie widzieli 6441 a sugerują się tylko obiegową opinią o marce
    • Przez 6441Marcin6441
      Próbował ktoś z was spawać tylny błotnik w proximie? Ewentualnie jakaś inną metodą naprawialiście pęknięcia i złamania?
    • Przez huard
      witam panowie mam proxime 6441 i przednie koła mam podstawowe tzn 11.2 R24 czy mógłby mi ktoś napisać jaki byłby najszerszy zamiennik tych opon tak zeby nie zmieniać felg i jak by ktoś mógł podesłać jakiś link do takich opon?
    • Przez proxima64
      Witam panowie. Mam mały dylemat. Posiadam ciągnik Zetor proxima 6441 turbo z 2008r i zastanawiam się nad kupnem agregatu uprawowo siewnego. I tu zaczyna się problem. Posiadam siewnik amazone d7 specia lI 3m którym wykonuję ścieżki technologiczne na 12 m bo dobrze do nich pasuje (i mam taki opryskiwacz i rozsiewacz). I chciałbym do tego siewnika dokupić agregat siewny ale nie wiem czy proxa da radę. Teraz aktualnie ciągam agregat warki przedni wał 30 łap i 2 rzędy wałków z tyłu i nie ma z nim problemu (jeżdżę 4 szosową w 6 biegowej skrzyni). Myślałem nad agregatem takim jak ten http://olx.pl/oferta/nowy-agregat-uprawowo-siewny-dziekan-jaguar-lux-2-7m-hydropack-CID757-IDbWU33.html#d7f52f54e3
      Ten akurat ma 2,7m, 3Mm ma 2 łapy więcej i jest 20 kg cięższy. Agregat 3m bardzo lekki i ma małe zapotrzebowanie na moc. WG mnie agregat ma służyć do wyrównania pola przed siewem i rozdrobnienia brył (Zawsze po orce przed siewem bronuje aby lepiej zagęścić glebę, rozbić bryły na rędzinie i wyrównać wstępnie glebę aby OPADŁA po orce), a nie do głęboszowania jak to niektórzy ustawiają agregat na 12-15 cm i potem się dziwią że mają kiepskie wschody. Panowie powiedzcie jakie jest wasze zdanie na ten temat
    • Przez XXXX234
      Hej chciała bym się spytać w jakiej cenie mogła bym sprzedać Zetor Proxima 6441 z 2007 roku, przebieg 2300 mth, stan dobry.

• Dodaj nową pozycję...
v