Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1 i 2 ustawiasz czy pracujaca maszyna w ziemi ma sobie "plywac" czy ma na sztywno jechac a 3 przycisk wlaczasz w gornej pozycji podnosnika i masz amortyzacje na transport. Mam chyba nawet instrukcje od tego ale najwyzej jutro moglbym wrzucic

Edytowane przez MatysekxD
  • Like 1
Opublikowano

4 przycisk - wysokosc podnoszenia

5 przycisk - predkosc odpadania

6 i 7 przycisk - plus i minus ustawien

W praktyce wyglada to tak ze jak np chcesz ustawic wolniejsze opadanie ciezszej maszyny wciskasz przycisk 5 a nastepnie 7 przyciskiem (czyli minus) dajesz na wolniejsze opadanie :)

Albo jak chcesz zeby wyzej podnosnik podnosil to wciskasz 4 przycisk i potem 6 zeby na wiecej dac ;)

Amortyzacja podnosnika dziala tylko w gornym polozeniu pokretla jesli mozna go tak nazwac (takie na gorze z jezykiem) a wtedy wciskasz 3 przycisk ;) powinna sie zapalic mala lapmka na przycisku i wtedy jest aktywna :) jak bedzie podnosnik tlumil drgania to bedziesz widziec na zmiane migajace strzalki raz w gore raz w dol.

• Like 1
Opublikowano

A da się ustawić prędkość podnoszenia maszyny?

Czyli przy orce jeśli dam na 100 to maszyna będzie "pływała w glebie" a na 0 będzie sztywno ale za to będzie trzymała się caly czas tej samej głębokości orania jaką ustawie?

Opublikowano

Predkosci podnoszenia nie da sie ustawic.

Co do ustawienia plywania to powinno tak byc ale np w moim Aresie jest odwrotnie ;) moze zle podlaczyli cos bo jak ustawie na 100 to mam sztywno a na 0 plywajaco wiec musisz wyczaic sam ;)

• Like 1
Opublikowano

Witam

Chiałbym podłączyć się do tematu i zapytać jak powinno się zachowywać to pływanie narzędzia. Czy jak ma cięzko ciągnik to narzędzie się podnosi a potem opuszcza do ustawionej głebokości?

Dodatkowo mam takie pytanie bo u mnie na wyświetlaczu (sterownik tce-10) co pare chwil wyświetlacz przechodzi w tryb kontroli siły (to pływanie narzędzia) automatycznie zwiększa się wartość czułości i znowu przełącza się wyświetlacz w tryb podnoszenia/opuszczania po czym proces się powtarza. Czy ktoś ma pomysł jaka może byc tego przyczyna?

Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedz