Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jaki wolno myślący byłeś rok temu taki jesteś nadal. Jak prawdziwa jest taka wersja że zamordował Edka to może siedział przez te sześć lat w więzieniu i go wypuścili. Zresztą jak jesteście tacy ciekawi to napiszcie do niego że po internecie krąży legenda że zamordował swojego ojca i czy to prawda, może wam odpisze, żebym miał nk to sam bym do niego napisał ale cóż nie uznaje tego typu portali więc musi to zrobić któryś z was.

A czy ktoś tu napisał że "zamordował ojca "???,nic takiego nikt nie napisał ,każdy pisze coś tam widział ,coś tam słyszał ale żadnych konkretów .Po prostu jak ktoś oglądał ten serial to jest ciekaw jak teraz żyją bohaterowie (którzy jeszcze żyją )czy nadal zajmują się gospodarowaniem ,czy te młode dziewczyny które występowały w serialu ,jak Agnieszka Konopka ,czy Dorota Szorc ,nadal pracują na swoich gospodarstwach ,czy przeniosły się do miasta ,czy Irek znalazł żonę ,bo jego mama tak czekał na synową jak diabeł na grzeszną duszę .Takie podstawowe info.,nikt nikomu nie zagląda pod kołdrę ale jesteśmy ciekawi jak komu się ułożyło w życiu .

Opublikowano

Oj no i juz musisz wypominać wesoły? :D Kompleksy jakieś masz? No widzisz nie pomyślałem nawet żeby zabił ojca ap o za tym troche mało za morderstwo czyż nie? No w sumie w tym kraju wszystko możliwe że za kota więcej dostaniesz niż za człowieka

Opublikowano

Pierdzielicie bajki zupełnie jak żule pod sklepem, człowiek zginął i trudno, żyjemy dalej trzeba się pogodzić , wasze scenariusze pasują bardziej do mody na sukces niż do złotych łanów, bardziej mnie interesują losy tj. kolega wyżej napisał pań oczywiście tych młodych i młodych bohaterów

Opublikowano

Ludzie jakie morderstwo, przecież na bodajże 13 stronie tego tematu urzytkowik "coje123" zacytował wam wiadomość od Pawła Kałczora którą otrzymał i tam jest wyraźnie napisane, że Edka Wełpę przygniótł ciągnik. A przypuszczam, że on to chyba najlepiej wie. A co u Irka to też ciekawy jestem :)

Pozdrawiam :)

Opublikowano (edytowane)

Szkoda bo Wełpa widać,że dbał o swoje gospodarstwo, nie był pijak, pracowali od rana do nocy,ciekawe czy ktoś to od nich kupił, czy jeszcze mieszkają w Pławnej?

Czy ktoś w ogóle jeszcze odwiedza to formu?

Edytowane przez Konstantyn
Opublikowano

obejrzałem dzisiaj wszystkie części filmu ( 12 odcinków) "Złotych Łanów" i muszę przyznać, że robi wrażenie ten dokument. W czasie kiedy był emitowany w TV nie miałem możliwości oglądać wszystkich odcinkówsad.gif

Tak jak kilka osób tutaj na forum bardzo ciekawi mnie co dzieje się z bohaterami filmu, co dzieje się z tymi którzy jeszcze żyją......

Opublikowano

obejrzałem dzisiaj wszystkie części filmu ( 12 odcinków) "Złotych Łanów" i muszę przyznać, że robi wrażenie ten dokument. W czasie kiedy był emitowany w TV nie miałem możliwości oglądać wszystkich odcinkówsad.gif

Tak jak kilka osób tutaj na forum bardzo ciekawi mnie co dzieje się z bohaterami filmu, co dzieje się z tymi którzy jeszcze żyją......

Opublikowano

Witam, jestem tu nowy. Wpadłem przypadkiem na film "Złote Łany" i przypomniałem sobie kiedy był emitowany pierwszy raz, to fajnie, że ktoś wsadził je wszystkie na you tube, wielkie dzięki mu za to. Tak mnie to wciągnęlo, że zacząłem szukać miejscowości akcji tych filmów, znalazłem na mapie hybrydowej google siedlisko państwa Frańciszków. Czytałem forum i są chętni do odwiedzenie tych miejsc. Ja również bardzo chętnie wybrałbym się tam dlatego czekam na dalsze posty w tym temacie

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich ,Ktos juz wczesniej napisal ze Pan Franciszek nie zyje co z jego zona nie wiadomo. w tym roku wybieram sie w te strony motocyklem ktos sie pisze na jakis konkretny termin ?

Opublikowano (edytowane)

18 stycznia 2012r. w programie "Raport z Polski" na TVP Info było pokazywane gospodarstwo (obecnie nowoczesna chlewnia, nie to co dawniej rozlatujące się budynki po PGR) p.Konopki z córką, chodziło tam o to, że podarował na cele charytatywne świniaka i został ukarany. Nic więcej na ten temat nie wiem gdyż cynk o materiale dał mi wujek który przypadkiem natrafił na emisję w TV jednak nie zdążył tego nagrać.

P.S. Sprawdzałem na stronie TVP Info i są te programy online jednak z tego dnia nie ma, chyba że była to powtórka z innej daty. Materiał leciał po godz.13, a na ich stronie wszystko jest z godz.15:10 w dodatku tylko z wybranych dni.

Teraz kilka faktów na temat dzieci pana Lesława - Agnieszka wyszła za mąż (niedługo będzie miała dziecko), Paweł się ożenił, Edyta jest wolna - wszyscy pomagają na gospodarstwie, poza tym zatrudniają stałych pracowników. Jeśli macie więcej pytań to pisać bo mam kontakt z osobą która tam pracuje :)

Podmieniłem na YT część odcinków na lepszą jakość.

Edytowane przez AUSCHTAGEN
Opublikowano

Też widziałem ten "Raport z Polski" w tle było widać że mają Fendt-a tak na oko 930 Vario TMS

Właśnie ciekawe jak Unia Europejska przyczyniła się do modernizacji przedstawianych w tym filmie gospodarstw :)

Opublikowano

Tak sobie niedawno znowu zacząłęm oglądać złote łany na YT i aż mi się łza w oku kręci jak sobie przypomnę to oczekiwanie i oglądanie w TV podczas pierwszej emisji...

Szkoda, że nie ma kontynuacji. Stanowczo zbyt mało jest takich programów ukazujących prawdziwe realia życia na polskiej wsi.