Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

rafinerie szykowały się do podwyzek, a tu zonk. Chyba na przeczekanie liczą. Cena diesla na światowych rynkach spadła od wtorku o ponad 20 dolarów za tonę.

Edytowane przez Peron
Opublikowano

Złotówka tak leci w dół, że do ceny z wczoraj, kiedy ORLEN ustalał ceny paliw na 06.01.2016, to się umocniła wobec dolara o kilka groszy. Do tego spadek ropy i Diesla. Powinna być obniżka, ale zobaczymy. ja też już po dostawie B0 premium po 3,60.

Opublikowano

Dzisiaj byłem w Tucholi sławnej w najwyższe ceny ropy w okolicy i z ciekawosci wjechałem stacje najtanszą!!! przy tysiącu 3.90zł za litr :) to w Swieciu na Orlenie 2tyg temu po 3.95 była B)

W zeszłym tygodniu zamowiłem na zaraz 300l po 3.60.

Opublikowano (edytowane)

Na stacjach już idzie do góry.....

Ostatnio skusiłem się na tanie paliwo w MPO 3.70zł/l ale auto już nie idzie tak jak na innych stacjach.

Coś kiepskie maja tam paliwo.

Edytowane przez KULAWA_KOZA
Opublikowano

Ja od dobrych kilku lat kupuję w od jednego dostawcy, prosto z Naftobazy. Zazwyczaj jest drożej, niż maja inni, ale jestem zadowolony z jakości i póki co odkąd zacząłem od nich kupować nie miałem żadnych problemów z maszynami, to tyczy się też moich znajomych, którzy biorą z tego samego źródła. Dostaję zawsze atest i pobierana jest próbka przy każdej dostawie. Wcześniej kupowałem taniej, ale miałem problemy z maszynami, a u znajomego zakończyła się to okazyjne kupowanie bardzo poważną awarią silnika.

Opublikowano

A dlatego że na stacji mam pewnośc ze paliwo jest dobrej jakosci ,chociaż nie na wszystkich,mam sprawdzone 2 stacje gdzie nigdy się nie zawiodłem, za 1000 litrów różnica rzędu 100 złoty nie jest żadną różnicą,mam koparkoładowarkę 3 cx jcb która jest bardzo wrazliwa na jakosc paliwa,tym bardziej przy dużych mrozach przy dobrym paliwie nie ma problemu z odpałem ,jeden raz wlałem jakieś gówno i więcej tego nie zrobie,kolega tez kupował duże ilosci paliwa w hurtowych cenach od jednego goscia aż padła pompa wtryskowa oddał do regeneracji i po 8 miesiacach to samo ,oddał w ramach gwarancji do zakładu i stwierdzili że elementy w pompie są tak wytarte jakby pracowała 20 lat ,stwierdzili że do ropy dolewany jest jakiś rozpuszczalni bo jest za sucha,jesli mam zaoszczedzic 100 zł a pozniej wydac na remont pompy 4000 tysie to ja dziekuje za takie oszczednosci

Opublikowano

Witam. Poszukuje dostawcy hurtowego ON powiat Łęczna 50km od Lublina od wschodu.

Ostatni mój dostawca tnie ze mną w ciula, przywiózł mi letnie paliwko na zime a miało być arctic ;[ 

Kupuje na rok tak ok 7-8tys

Może ktoś poleci mi sprawdzonego dostawce.?

Opublikowano (edytowane)

Ja bym ci polecił MŁYNEK z Białej Podlaskiej . Dobrej jakości . przystępna cena i nie kany\tuje na litrach. A tak nawiasem - Sprawdzacie litry czy się zgadzają jak przywiozą w hurcie wam paliwo .Bo ja juz miałem 950 litry w mauzerze a licznik pokazywał 1000.Moze niska cena jest rekompensowana brakiem sporej ilości litrów paliwa. 

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

ja polecam Tomex komarówka podlaska chlopcy biarą tez z Piotrans wisznice.

@slonju77 to ze ty masz koparko ladowarke to nie znaczy ze my mamy tylko c330 tez mamy pozadny sprzet i jakosć ropy jest dla nas tez bardzo wazna. zadzwon sobie do jesnej z tych firm co wymieniłem a przekonasz sie, ze to nie jest oszczednosć rzedu 100zł na 1000l

@malorolny121  placisz  za paliwo w temperaturze referencyjnej 15oC wiec skala na mauzerze moze sie nie zgadzac z tą na liczniku to wszystko zalezy od temperatury otoczenia 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v