Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z rozsiewaczem lej.

Cała zasuwa która zamyka oba otwory zardzewiała i poprostu sie rozleciała,

również te mocowania po której suwała...

Czy można cały ten mechanizm gdzieś dokupić?

Bo wiadomo ze przeróbke też mozna zrobić no ale to już nie będzie to samo.

Opublikowano

witam jestem nowy i mam problem z rozsiewaczem lej starym czy mógł by ktoś zrobić zdjęcie i wstawić jakie jest ustawienie tarcz do ustawiania dawki wysiewu. I jakby ktoś mógł podac wymiary cięgieł od ustawiania dawki wysiewu. z góry dziękuję

pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez grabaz
      Witam wszystkich,
      Poszukuje rozsiewacza Rauch, Kuhn MDS który będzie współpracował z c-330 a w przyszłym roku z zetorem 8011  np.modele z serii 60 do 900. Na stronach internetowych ciężko znaleźć a szukam już dłuższy czas. Może ktoś posiada taki na sprzedaż lub ewentualnie posiada namiary gdzie można dostać.  W grę wchodzą województwa mazowieckie, podlaskie i lubelskie. 
    • Przez gabione
      Witam.
      problem dotyczy nie zamykającej sie jednej strony rozsiewacza. Siłownik wymieniony, sprężyna nowa i dalej nie zamyka. W czasie pracy muszę wyskakiwać z ciągnika i dopychać "drągiem" siłownik aby zamknęło. Dzwoniłem kiedyś do tej firmy to powiedzieli aby dodać jakieś podkładki, ale to pomogło tylko na chwilę. Czy ktoś z was miał podobny problem i może go rozwiązał? 
    • Przez matijas67
      Witam 
      Mam pytanie odnośnie rozsiewacza A konkretnie obrotów walka 
      Czy to nie robi różnicy jak pojadę na obrotach walka 540 a 540e? 
      Prędkość wtedy będzie taka sama a mniejszym gazem mogę jechać, dodam że mam niektóre wąskie pola 😞
    • Gość
      Przez Gość
      Witam, mam pytanie. Chcę zrobić remont rozsiewacza amazone.Nie wiem czy jest to model ZAE 601 czy ZAE 602. Jaka jest między nimi różnica? Problem polega na tym że zaczął mi lecieć olej ze skrzyni tak jak widać na zdjęciu. Gdzie można dostać części do tych rozsiewaczy?

• Dodaj nową pozycję...
v