Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanie o doradzenie jaka talerzówke kupic:)

będzie chodziła z John Deerem 7530 Premium:)

jaka szerokość była by odpowiednia ?

jakie firmy polecacie?

gleby mam w większości lekkie w uprawie :)

talerzowka bd chodzila po qq i po sciernisku

i zależy nam na dobrym zzageszczeniu gleby

Pozdrawiam

Gość Profil usunięty
Opublikowano

a ile ma KW

na metr około 50 KW

Opublikowano

a ile ma KW

na metr około 50 KW

skoro tak, to do 6m trzeba 300 kw, czyli ok. 407 km.. przeciez 250 km spokojnie da rade talerzowke 6m, nawet jesli bedzie mocno ciezka.

1cris1 ile ma kosztowac ta talerzowka ? ma byc nowa czy uzywana ?

jak masz gleby łatwe w uprawie, to nie musi byc az tak ciezka, a wiec mysle ze 6m bedzie ok

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Przy uprawie uproszczonej na głębikość 20-25 cm -6 m myślę iż 5 km na godz

Opublikowano (edytowane)

tu chodzi jeszcze o glebe i o wage talerzowki. antoni1 po co tak gleboko, skoro kolega pisze, ze ma ziemie latwe w uprawie ? na tej glebokosci to sie orke robi :D 10-15cm spokojnie wystarczy. a nawet jesli przy 20 cm to nie 400 km.. i talerzowka bedzie pracowala po qq i po sciernisku

Edytowane przez przemo1999pl
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jak na 10 cm to na pewno niższe zapotrzebowanie mocy ale by były dobre efekty pracy to szybkość ponad 10km na godz to i tak około 50 KM na metr

Opublikowano

więcej jak 4,5metra to nie ma co bo się rozczarujesz. Wszystko zależy od głębokości uprawy. Znajomy śmiga carierem 4metry i z 6190R i ma co robić powyżej 10km na godzine i to na płytko. Jak na kukurydze to i tak będziesz brał pewnie talerzówke na dużych talerzach to wtedy to te 4 metry maksymalnie. Na płytko to i 5 metrów ale jak dasz z 10cm albo więcej to prędkości nie będzie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Mateuszek12
      Witam pomoże ktoś może miał ktoś problem tego typu. Niekce działać mi klimatyzacja w john deere 6910s co to może być za przyczyna.
    • Przez grzybu1
      Mam do Was pytanie. Czy w waszych talerzówkach po jakimś czasie też wyciera się pierścień, co jest wspawany w słupicę koło piasty ? Czy też macie taką osłonę ? Może w innych talerzówkach jest inne rozwiązanie ? Maszyna zrobiła około 300 ha i niektóre pierścienie są mocno wyjechane od spodu.

• Przez yacenty
      Hejka,
      czy ktoś z was dokładał we własnym zakresie 2 komplety lamp aby uzyskać oświetlenie 360st?
      Moja kabina ma miejsca na boku kabiny i wewnątrz z przodu.
      Pytanie jest takie czy w brakujących miejscach jest wyprowadzona wiązka okablowania czy trzeba coś pokombinować? Coś dokładać czy ewentualnie pociągnąć tylko prąd kablem z lampy obok?
    • Przez pdndryja
      Witam. Szukam talerzówki. główne zastosowanie to ściernisko, niszczenie poplonów oraz rekultywacja użytków zielonych. Chciałbym poznać waszą opinię która waszym zdaniem będzie lepsza. Tradycyjna talerzówka czy kompaktowa tak zwana brona talerzowa. Jeśli chodzi o tradycyjne na oku mam Akpila V4 (2.7m)do wyboru są talerze 510 i 560 z kompaktowych nie mam narazie faworyta. Dodam że w tradycyjnych podoba mi się możliwość regulacji kąta natarcia talerzy w kompaktowych już tego nie ma a jak jest to trzeba sporo dopłacić. Proszę o waszą opinię w tej sprawie oraz może ktoś polecić jakąś talerzówkę. Z góry dziękuję i pozdrawiam
    • Przez pdndryja
      Witam. Od dłuższego czasu patrzę na maszyny firmy rywal głównie mówię o bronach talerzowych. Czy są tu jacyś posiadacze tych maszyn, którzy mogli by wystawić swoją opinię
  • Dodaj nową pozycję...
v