Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

witam kolegów . mam kilka pytań do użytkowników tej zgrabiarki

-jak ona się sprawuje

-jak oceniacie jej wytrzymałość

-i czy polecacie te zgrabiarkę za jej cenę ???

z góry dzięki za odpowiedzi

post-30661-0-40913200-1391276331_thumb.jpg

Opublikowano

Witam. Ja tez zastanawiam sie na zakupem takiej zgrabiarki bądź firmy Jar-Met. Która bardziej polecacie? I na tandemie czy bez?

@Lukasz82 i daje c-330 rade w tej zgrabiarce? Nie podnosi jej na uwrotach? Bo ja tez ja planuję zapinac do 30-stki, bo do renault 7514 mi sie nie usmiecha :D

Opublikowano

Witam , nie wiem czy mi się tylko wydaje ale jak wynika ze zdjęcia to przednia część ramy którą się podpina do ciągnika jest zespolona na stałe

a powinna po opuszczeniu być wachliwa ?

Opublikowano

Witam. Ja tez zastanawiam sie na zakupem takiej zgrabiarki bądź firmy Jar-Met. Która bardziej polecacie? I na tandemie czy bez?

@Lukasz82 i daje c-330 rade w tej zgrabiarce? Nie podnosi jej na uwrotach? Bo ja tez ja planuję zapinac do 30-stki, bo do renault 7514 mi sie nie usmiecha :D

Sąsiad ma Jar-Meta, przepracował już 2 sezony i bez awarii, ale c-330 jest za lekka do tej zgrabiarki. Na tandemie dokładniej grabi i zęby dłużej wytrzymują.

Opublikowano

Ja nie polecam zgrabiarki Jar-met jak kolega wyżej napisał że na tandemie zęby wytrzymują dłużej to prawda ale nie w jarmetce mój wójek ma i nie jest z niej zadowolony zęby sie cały czas łamą i narzeka na nia nie polecam ci jej lepiej kup używke felle i zobaczysz nie pożałujesz

Opublikowano

^ Jak kto dba to tak ma, sąsiad grabił 2 sezony 15ha x3 pokosy i nic nie ułamał, pożyczył raz dla drugiego sąsiada i 3 zęby do wymiany po zgrabieniu 2 hektarów. Jak ktoś ma talent do łamania zębów to trzeba kupować zgrabiarkę z kołem kopiującym.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kondzio342
      Witam prawdopodnie uszkodzila sie przekladnia w zgrabiarce strzela bardzo. Koledzy pomóżcie czy ktos z was to rozbieral i wie jak to zrobic. Jakies namiary na czesci. Z góry dzieki.
    • Przez kamil5421
      Witam . posiadam do sprzedania zgrabiarke krone swadro 12.50 2000r . stan b.dobry . cena 28500 do negocjacji .. Wiecej informacji prosze pisac

• Przez SanSebastian
      Witam serdecznie chciałbym zaczerpnąć opinii na temat zgrabiarek
      Mam zamiar zakupić coś tej zimy, ale mam dylemat pomiędzy polskimi nowymi markami a zachodnimi sprowadzonymi.
      Byłem bardziej przekonany do tych drugich, pojeździłem w ostatnim czasie po handlarzach w okolicy, którzy sprowadzają sprzet z zachodu i trochę się zdziwiłem.
      Szukam zgrabiarki 3,20 lub 3.50 metra, tak żeby c360 dała radę, najlepiej na tandemie, wiadomo lepiej zgrabi, a łaki nie są równe jak stół.
      Ceny takich zachodnich są moim zdaniem mega wysokie, kuhny, lely, niemeyer, wiadomo zachodnia jakość, ale ludzie wołają sobie za takie  25 letnie maszyny ok. 7-8  tysiecy. Wiadomo maszyna ma chodzić a nie się świecić, ale one wyglądały jakby stały u niemca 5 lat w trawie i polak wziął za 500euro.
      za to cenę to ja mam nową polską jakość.
      Proszę o poradę na temat tych polskich zgrabiarkach oferowanych za 8 tysięcy typu jar-met, brandi, armasz, promar, metal-technik, armasz i innych wynalazkach, czy na prawdę tak jak wielu twierdzi są one z plasteliny i po dwóch sezonach do wywalenia?
      Czy myślicie że na te 4ha i prawidłowym użytkowaniu warto wybrać polską maszynę czy raczej szukać jakiś 25 letnich zachodniaków w podobnej cenie?
    • Przez panmino
      Piszę ten post, ponieważ planuję kupić zgrabiarkę dwukaruzelową i mam dylemat, jaką konstrukcję wybrać. Priorytetem dla mnie jest ja najlepsze kopiowanie terenu, bo mam nierówne łąki.
      Z grubsza rzecz biorąc zgrabiarki dwukaruzelowe występują w wersji półzawieszanej – rys. 1 (bardziej popularne) lub zaczepianej – rys 2. I tutaj moje pytanie – które konstrukcje lepiej kopiują?
      Tylko nie piszcie mi proszę, że moja, wujka, sąsiada zgrabiarka ładnie grabi, bo nie o to jest pytanie. Ja już mam doświadczenie ze zgrabiarkami obu konstrukcji, ale wciąż nie wiem, ktróra jest lepsza.
      Może ktoś gdzieś widział jakiś artykuł na taki temat? Może potrafi to rozgryźć w teorii?

• Przez corrado
      Sprzedam rozrzutnik 2-osiowy stan dobry. Łańcuchy i zębatki w bardzo dobrym stanie, jest tyna burta więc może służyć również jako przyczepa. Adapter 2-wałkowy. Cena 2800zł Do sprzedanie również zgrabiarko-przewracarka 5-gwiazdowa cena 500zł i kosiarka rotacyjna Famarol 1,65 cena 1400zł.
  • Dodaj nową pozycję...
v