Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie.

Jest zima i różne pomysły chodzą po głowie. Ostatnio z nudów zamówiłem oleje do samochodów i prawie wszystkie potrzebne filtry do maszyn w gospodarstwie które w tym roku idą do wymiany (jest czas i filtrów można tańszych poszukać). Jednak napotkałem pewien problem w przypadku kombajnu NH8050. Mam go od jesieni i zastanawia mnie jeden filtr pod zbiornikiem paliwa a mianowicie ten:

d787e02d785ed0b8.jpg

Zamiennika nie widziałem, nie wiem czy będę go musiał wymieniać czy nie ale jeżeli nie mogę znaleźć zamiennika to myślę pokusić się o wymianę całości czyli podstawy filtra z filtrem na jakiś ogólnodostępny np taki jak jest w MTZ/Belarus.

Podstawa to 100zł: http://allegro.pl/po...3911248155.html

a filtry też dostępne bo patrząc po zamiennikach to jest np *pp837, *wk842/2, *PDS 7.1, *vasco C 204.

Pytanie czy takim filtrem z podstawą od MTZta da się zastąpić ten z NH8050. NH ma 6garów a mtz tylko 4 i nie wiem to wyrobi.

Edytowane przez Nikita_Bennet
Opublikowano

Ale zadzwoń spytaj, a może akurat kosztuje do 100 czy 200 zł. Ja bym nie oszczędzał na filtrach. Patrzyłem w katalog mann filter ale w CX8050 nie było podanego paliwowego, chyba że twój kombajn ma inny symbol. Podjedź może do jakiegoś sklepu często mają katalogi zamienników i poszukaj.

Opublikowano

Stara konstrukcja lepsza bo najzwyklejsze filtry, nie to co teraz do CR. Ja bym spróbował u dealera NH, telefon grosze kosztuje a się możesz czasem zdziwić że jest w dobrych pieniądzach

Opublikowano

mail poszedł do dealera.

Jak nie odpowie to może zadzwonię.

Skłaniam się jednak ku podmiance na podstawę i filtr puszkowy z MTZta - zwykła stara prosta konstrukcja a filtry dostaniesz wszędzie.

Pytanie czy takie coś da radę tzn czy nie będzie np dławić silnika?

Opublikowano (edytowane)

Zgłosić do Administatora tego spamera !!! zobaczcie każdy jego post wkleja link do swojego sklepu

Reklamę to sobie w radu czy telewizji dajcie. Panią Barszcz chyba stać na to

Edytowane przez andrzej300
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Witam, również poszukuje tego filtra do NH 8050 ? Ktoś posiada jakieś informacje gdzie go dostać? z góry dziękuje 

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

no właśnie, znalazłem na necie te zamienniki (dzieki za linki ;)) ale czy wszystko będzie grało ? jeździsz na nich ? 

a taki orginał to ile może kosztować ? ktoś się oriętuje ? 

i gdzie takowy można dostać ? dilera NH ? ale to pewnie ładnie kasy sobie zaśpiewa 

Edytowane przez Niewielkilecznieduzy
Gość Profil usunięty
Opublikowano

mi bardziej zależy na llepszym towarze ;) chińczyka nie chce ;) 

Gość Profil usunięty
Opublikowano

te 3 zamienjiki to mogę spokojnie wkładać ? bez obaw ?