Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mam zamiar kupić ciągnik a będzie to jd5100m lub nht5060 ich moc jest podobna jd ma 102km a nh 106 proszę o opinie tych ciągników który jest żywotniejszy, która z tych dwóch marek jest lepsza i jakie jest spalania w tych ciągnikach który mniej spala ?

Proszę o szybkie odpowiedzi :)

Opublikowano

Znając polskich rolników jestem pewien, że komentarze będą takie:

New Holland jest ciągnikiem niskiej jakości, często się psuję itd.

A na John Deera będą wszyscy chwalić jaki to dobry ciągnik bezawaryjny, mało palący...

Prawda jest taka, że nie ma różnicy czy kupisz NH cz JD tym i tym zaorzesz pole, jak będziesz o nie dbał to ci będą długo służyły bez awarii (chyba że będziesz miał pecha i trafi ci się ciągnik z wadą fabryczną)

Opublikowano

Popieram kolegę powyżej. Mitami są opowieści że NH się psuje a JD jest niezawodny. W tych ciągnikach komfort będzie podobny i spalanie również . Miałem na testach JD 5080 M. O ile sobie przypominam to W NH t 5060 bo takiego miałem kupić była kabina z przodu troszkę dla mnie za niska. Moment obrotowy w NH chyba był wyższy. Nie pamiętam już bo to ponad 1,5 roku temu interesowałem się tymi ciągnikami. Oba można polecić. Jaka różnica w cenie ?

Opublikowano

ja tez popieram kolegow wyzej. Możesz trafić na jd ktory bedzie sie psuć a mozesz na takiego ktory bedzie chodzil i chodzil. Prawda jest taka ze liczy sie cena i dostepnosc serwisu. Popytaj sie ludzi jak sie serwis zachowuje od danego dilera, ich chęć pomocy i współpracy no i wiedza to sie liczy. Wiadomo że mozna sie szybko zrazić do jakies marki jeśli ciagnika nie umieja naprawic a on stoi wtedy kiedy jest najbardziej potrzebny, a co innego gdy naprawy sa usuwane natychmiast bo serwis chcial przyjechac. Według mnie żyjemy w takich czasach że musi sie coś psuć żeby korporacje mogly na czyms zarabiać.

A co do zwrotnosci i spalania to sam sie przekonaj. Wyciagaj od dilera taki ciagnik na testy. Sam zobaczysz czy ci odpowiada. Jak nie bedzie chcial wspolpracowac teraz to sie nie zdziw jak nie bedzie chcial po zakupie.

Opublikowano

A co do zwrotnosci i spalania to sam sie przekonaj. Wyciagaj od dilera taki ciagnik na testy. Sam zobaczysz czy ci odpowiada. Jak nie bedzie chcial wspolpracowac teraz to sie nie zdziw jak nie bedzie chcial po zakupie.

I to jest właśnie najważniejsze ciągnik ci przywiozą do domu przejedziesz się i ocenisz komfort w obydwu jak sobie radzi oraz to czy przy pracy w baku nie ma wiru ^^

Opublikowano

my stawaliśmy niedawno przed podobnym wyborem i jednak wyszedł claas axos 330 o mocy 92 km , i po2 sezonach użytkowania moge go szczerz polecić ma na liczniku obecnie coś ponad 400 godzin , jest tociągnik pomocniczy chodzi w opryskach , belarce , agregacie . Spalanie w tych pracach bdb , ciągnik dośc mocy na swoje km , ciągaliśmy nim pług 5*40 zagonowy , agregat uprawowy 4,5m oraz unie kos 2,7 m i powiem że ciągnął ale z bulem najcięrzej było z kosem , ale to tylko tak dla testów , a jesli nim oramy to odkręcamy 5 skibę . Nie było żadnych awari ani wycieków , komfort jest dobry jak na swoją klasę .

Opublikowano

Za te pieniądze możesz dostać ciągnik

Kubota M9960 (101 KM)

Case Famarall 95A (95 KM)

Zetor Proxima Plus 110 (110 KM)

Deutz Fahr Agrofarm 430 (100 KM) (tylko w zasobach dealera)

Opublikowano

standard + rewers elektrohydrauliczny

nie chce ciągnika z elektroniką

jakie marki jeszcze polecacie ponad 100km do 200tyś brutto

ciągnik powyżej 100km do 200tyś to Zetor Proxima 110Plus 110Power i 120 Power Także Farmtrac dt 7110dt

Opublikowano

@zenek_19 zapewne ci dobry znajomy tak powiedział. Ja mam nh t5.105 i przez 1.5 roku zrobił prawie 1000mtg i jakoś niezauważyłem żeby jego wykonanie było słabej jakości. Przez ten okres niemiałem żadnej poważnej awari i z ręko na sercu mogę ten ciągnik każdemu polecić

Opublikowano

bez sensu jest zapytanie co jest lepsze jd czy nh to tak jak bys zapytal nawet dziecko 10letnie co jest lepsze bmw czy fiat ciekawa jaka bedzie odpowiedz??? :D jd bije nh zwroc uwage jak jest wykonana kabina w nh kiepska jakosc materialow plastik z odpustu nie wspominajac nawet o komforcie wycie jak w starej czterdziestce ale kazdy ma swoje zdanie twoje pieniadze wiec kupuj co chcesz