klimas78

Brak biegów pronar 1221a

Polecane posty

klimas78    0

Witam

Koledzy mam pronara 1221,ciągnik jest ok.

Do dziś wszystko działało ,jednak mam problem ponieważ po wrzuceniu obojętnie jakiego biegu ciągnik wcale nie reaguje,Biegi wchodzą a ciągnik wcale się nie rusza.

Proszę o pomoc .Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
klimas78    0

wydaje mi się że biegi wchodzą ok,ponieważ zdarzyło mi się to po zmianie czujnika ciśnienia oleju w skrzyni biegów.

Nie bardzo rozumiem w jaki sposób wytwarzane jest ciśnienie w skrzyni i w jakim celu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

ramona    2

Zobacz czy masz włączone na tym małym lewarku grupa biegow polowe szosowe bo jak luz to nie pojedzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ramona    2

Skrzynia biegow jest smarowana przez pompe ,a nie samoczynnie jak MTZ iinne bez

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 8.01.2014 o 18:05, klimas78 napisał:

Witam

Koledzy mam pronara 1221,ciągnik jest ok.

Do dziś wszystko działało ,jednak mam problem ponieważ po wrzuceniu obojętnie jakiego biegu ciągnik wcale nie reaguje,Biegi wchodzą a ciągnik wcale się nie rusza.

Proszę o pomoc .Pozdrawiam.

Kolego możesz powiedzieć jaki miałeś problem z tymi biegami? Mam ten sam podczas orki ciągnik szarpnoł i nie mam żadnych biegów 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Krystian2152
      Witam.Owijam bele owijarka Pronar i wychodzi mi z rolki foli 750 28bel. Dlaczego tylko tyle???
    • Przez Arni007
      Witam mam problem z podnośnikiem otóż od pewnego czasu pronar ( to jeszce stary MTZ) nie chce podosić do końca gdy olej się rozgrzeje , a chodzi o to że podnosi tylko za nisko aby zapiąć hak blokujący ramiona.Oprócz tego pojawia się również problem z opuszczaniem otóż po przesunięciu dżwigni obok siedzenia na sam dół ramiona opadają tylko do połowy dopiero po pewnej hwili opadają bardzo szybko na sam dól ( oczywiście jak jest coś na nich zawieszone) . Mógłby ktoś pomóc ?Posiada on hydraulikę jak stare Mtz tz. 2 rozdzielacze jeden pod kierownicą drugi pod siedzeniem.
    • Przez dawid35123
      Witam
      Mam pytanie czy element przedniego napędu zaznaczony na zdjęciu na niebiesko powinien się wysunąć czy trzeba zdejmować cały korpus o góry (czyli jedna z śrub zaznaczona czerwonym kółkiem) ? Jak widać na zdjęciu trochę się wysunął ale dalej jakoś nie chce iść. Rozbierany z powodu dużego przecieku oleju.
      Pozdrawiam.

    • Przez szwagier84
      https://www.olx.pl/oferta/pronar-1025ail-tur-mtz-belarus-CID757-IDxsBLm.html
    • Przez Mrozik137
      Witam mam problem wymieniłem alterantor bo myślałem że od tego nie pala sie nawet nie zapalaja sie na włacznikach te lamki co to by mogło być prosze o pomoc 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj